Joo. Oli sitä iha huhtikuun helteitäki täsä. T-pairal lenkkeiltii ja pihal puuhailtii. Talventörröttäjii poijes kukkapenkeist, haravointii "niityl" ja lupiinipellol. Turhat poijes, ettei tul liikaa ravinteit kasvupohjaha. Ei sitä kelii kauvaa kestäny. Tänäpe on taas lunt satanu. Jäätävä tuuliki pohjosest, et talvipalttoo pit päälle laittaa, ku Islan kans lenkil lährettii. Ja hanskat kättee.

piha1.jpg

Ku noi siämenist laittamani tomaatit kasvava ja komistuva kovaa vauhtii, nikkarois isäntä takapihal terassin kaiteen suajasel, lämpimäl pualel katoskehikon, mink alle mahtunee kolme tomaattii. Saaraa toho muavi pääl, estämää rankkasateire aiheuttamii vahinkoi. Piffitomaatit tuleva painamaa jo iha ittekses paljo, ni kova sare helposte vaurioittaa kasvustoo lisäpainos takii. Viäl ei voi taimii tosin ulos laittaa. Ihal liija kylmää.

piha2.jpg

Mut muutonki sitä jo miättii asioit, mitä kesäl (ehkä) tehräis, tai ainaski olisis mahrollisuus. Ku ainekset ovaj jo olemas, ettei tarttis ku se sopiva keli, oma enerkia siihe sopivaste, et vaa lähtis puuhaha. Tota kukkapenkkii ei ol, eikä puutakaa. Mä ku meinaan jottai sellast, mikä sopeis just kukkienki kans, ettei veisis enerkkiaa kaikilt lähel olevilt kasveilt. Mitä se sit tulee olemaa, sen näkkee siv vast myähemmi. Oon jo oppinu olemaa liija tarkkoi lajimäärityksii tekemät, ku ikinä ei sit puutarhalt löyrykkää sitä mitä hakkee ja sit tarvii kummiski siäl paikam pääl selvittää, mikä voisisis olla se varakasvi... 

Muutonki toivotaa, ettei noit meijä kukkapenkkei ol ny hiiret tai myyrät liikaa mullistanu, ku niit reikii ja multakasoi ova ihan täynnä. :( Kevätvuahejjuuri ainaki elää. Mistää muust ei viäl pahemmi ol varmuut.