Se on sit yks sellane kesä vissii, millo ei pysty mittää tekemää. Kaik hommat o seis-stop, myäs ne kevääl alotetut. Jollei iha hurjii helteit ol tiaros, ni kuivuut tuntuu jatkuva, ja melkkest joka päivä ov viäläki helleraja menny selväste rikki joka päivä. 

a1.jpg

Terassil on tullu oleiltuu lähinnä kastelemas kukat, ku sil o ihal liija paahteist oleilla muute. Purjeet ollaa asetettu siks aikaa, jos joku on tullu "kaffel". Pyärteise tuulen takii niit ei voi oikkee jatkuvaste antaa olla, ettei reppee ja revi sit muutaki, jos lähtevä liahumaa. Tuulie takii ei olla voitu pittää aurinkovarjookaa paikoillas. Tuuli heitti sen pariinki otteesee jo toho altaan kohral, ja nehä ei oikkee tykkää jos toisiis "törmäilevä". Eli poijes paikaltas ny, ettei käy vahinkoo.

a3.jpg

Isoo nälkääkää ollu täsä kovas kuumuures, ni usseste päivälline tai lounas (tai molemmat) ova jottai kylmää ja helppoo. Sitä kesäkeittiöö, misä voisisis paahteelt suajas kokkailla lämmittämät sisätilaa, ei meil viäl ol. Vaiks kovaste sellast tarvittaisisis. Grilli o, mut ei missää katokse al.

a4.jpg

Oon sit lillunu altaas, ku sai aurinko veden lämmitettyy toho 25 asteesee. Kelpaa tosa aikaa viättää. Om muut ku kloorii desinfiointi-puhristusaineena, muuton en pystyis tosa olemaankaa. Mut ei mun iho tykkää kovaste kyl vedessä lillumisestakaa, et rajottaa täytyy. 

a5.jpg

Eiks oo kumma, mut se vesi KUIVATTAA!? Ei oo reiluu! Noh, silti toi allas ja sen käyttö om parempaa ku kärsii paahteest ja sen aiheuttamast ahristuksest. Kaks viikkoo kerrallas aineet pittää vet puhtaana, sit vaihretaa vesi ja taas täytyy antaa hetki lämmetä ennenku sinne raaskii mennä. Raanavesi ku oj jottai sellast 6-8 asteist. Just ja just raaskii kättä sinne laittaa. ;) Pikkase liija raikast mul, et raaskisin sinne hypät. Olis ku avantouintii, mikä ei sekää mul sovi (pari kertaa sitäki kyl kokeillu...). 

Mut ainaskaa ei ol ollu epäilyst siit, et onks ny kesä vai ei. =D On ollu!