Jaah, huamaan, et mä oon kihisemäs tääl erilaisist asioist ny. Pakko pääst "purkamaa" jonnekki. Eli siis tänne.

a1.jpg

Yks isomp juttu o tää kamala tuuline keli, mikä vilvottaa meijä torpan "tost noiv vaa". :( Ei nouse lämpötila mihinkää, vaiks mite polttaa prasuu takas, ja käyttää uuniiki, et saatais vähä lisälämpöö siit. Ei tosin ny sentäs men enää alemmaskaa, mut toivomus olisis, ettei 14 astet alemmas menis. Minkäs sit teet, ku ei nouse, ni ei nouse?

a03.jpg

Hiirikärel otin peiton (tyynyvaarun), ettei sormet jääry, mut näppäimistöl kirjottaes ei oikkee pääl pysy mikkää - vaikken näppäimistöö siis kirjottaes koskaa katokkaa. Vanttuitkaa ei oikkee voi pittää. Sormet jääkalikkana kyl...

a02.jpg

Takka enste kuumaks, et toimii patterin, siv viäl avona, et saa noppiammi lämpöö huaneesee. Tätähä täsä voisisis tuijotel vaiks kui, ja istuu soffan käsinojal, mikä o lähin paikka iha eres, ja koko torpan lämpimin paikka. Mut muutaki pitäs tehrä. Kyl täs melkkest joka päivä miättii ja haaveilee, et olisisispa se puuhella köökiski. Ei oo, eikä iha tähä hättää tulekkaa. Pesutilaki meil o täysin kylmän, ni saa muute motivoira kunnol, et sinne raaskii mennä suihkus käymähä. Hrrrr! Välihuanees o yks patteri pääl (vessan ja Islan nukkumapaikan pattereitte lisäks, muut ovav viäl kylminä), ettei sentäs pääs putket jäätymähä.

Joo, siis vilust o. Villahousut, villasukat, pari pitkähihast paitaa ja villapaita - ja kissat sykkyy lämpöpattereiks. =P Mut joo, siis: ei ol kivaa, ei. Marraskuun sähkökulutus o historian (meijä tääl asues) alhasin, yli pualet vähemmä kulutettu ku viime vuan samas ajas, mut lasku taas o historian suurin marraskuult. Är-syt-tä-vää! Ja tätä myäte pelottaa alkuvuas viäl enempi, ku torennäköseste ei tosiaankaa mennä lämpösempää täsä kelien suhtee. Toivooha tiätty saa.

Ja lääkkeitte kans onkelmii, ku "varal" (maksa-arvoje takii yks, ja toine ku sitä varsinaist vaa ei saa) määrätyt ei toimi, maksavak kamalastev vaa (mist tosin just täsäkohtaa vuat maksaa valtio isomman osan, ku lääkekatto o tullu täyttee), ja sekottaa kroppaa entisestäs. Sitä, mikä toimis valla hyvi, ei vaa saa (lääketukku ei saa, ni ei saa apteekitkaa, toimitus-/saatavuusonkelma), tai ei saa käyttää, ku aiheuttaa liija vaarallissii sivuoireit. Mitenköhä huanoho kuntoho täsä viäl talve aikan oikkee ehritää mennäkkää?

Lääkkeist puheen/kirjotukse-ollen, ni mul pit ol täl viikol verempaineen tehoseuranta pääl, ja lomakkeen täyttö menos, ku ens viikol o labrat ja lääkäri (taas sen yhre lääkkeen vaihtamisen takii), ni eiks meijä mittari ny hajonnu. Mä luulin enste, et siit om patterit loppu, niinku joskus ennenki aika ajoin, mut ei se vaa enää tee ku piäne puhahrukse, ja sit tulee ruutuhu pari mustaa täplää. No, onha toi jo reilut 10 vuat vanha, et kait se onki jo aika uus hankkii, mut MIKS just ny? 

Auton sähköje kans taistellaa, vähä joka päivä eri juttui tulee vastaha, ja näitähä ny täsä o koko syksyn aja ollu. Munst vaa nii tuntuu, et KAIK kaatuu niskaha just täsäkohti, ku olisisis jottai muutaki rahammenoo tiaros. Mite kummas saaraa alkuvuarest maksettuu kaik lääkkeet, ku alkaa taas nollast omavastuu ja vuasikatto, siv viäl kallist sähköö (ja sähkönsiirtoki nousee), bensaa, ruakkaa, lainoje korot nousee, ja IHAN kaik vaa koko aja kallistuva. Millos (tai mite) sais tulot myäs nousemaa vastaavaste?

Ny ov vähä sellane olo, et "mitähä seuraavaks"?