Tai ei kaik ol menoikaa, mukku ei taas tahro millää keksii kunno otsakkeit... ;) Tyäkiirui ja osaks oleiluu, ku pitää ol varal sillonki, ku ei ol varsinaiseste mittää tährellist tekemist. Omat tekemiset tuleva sikku toisten tekemiset ja asiat valmistuva, et pääsen jatkamaa. Tätä se välil.

unikamut-normal.jpg

Haasteellissii kelei o ollu koirie ulkoilui ajatelle, mut peräs ollaa viäl pysytty. Märkkää o ollu, vaikkei ol satanukkaa, ku lumi ov vauhril sulanu. Tassupesui siis ollaa saatu ahkerasti toimitel. Tai siis emmää ain varsinaiseste pese, vaa huuhtelen, mut kasteluu siis kummiski. Kissin osalt iha hurjii määrii hoitoainet o kulunu, ku haluu tota turkkii saar kummiski hoirettuu samal. Mut on sitä sit kamuje keske unetki välil maistunu. :)

talkoot-normal.jpg

Lähimettäs o talkoitte avul hoirettu mettäpohjaa. Hakkaamal risukkoo ja sit keräämäl niit isoihi pinoihi ja mettäst poistettavaks. Kadil o kova vahtimine, ku näi lähel tapahtuu. Autot tulee ja menee, se ei haittaa, mut het jos joku auto jää sellasee paikkaha, mihi yleensä autoi ei kerry, kiinnittää kyl toisen huamion. Puhumattakaa se moottorisahan ja muun hakkauksen äänet, mikä tualt ny aika ajoin kuuluu. Tää neiti huamaa kyl kaiken epänormaalin, mitä ympäristöl tapahtuu.

susu_lenkki-normal.jpg

Sopivil keleil ollaa Susunkin kans ulkoiltu. On tullu meijä mukkaa joillekki mettälenkeil - ja kyl vaa ulkoiluj jälkkee unet ova nii nannaa. Takaterassil alkaa kans olemaa välil nii lämmint, et siäl voisis tääkin frouva viihtyy jo vaiks kui kauva.

rem2-normal.jpg

Isännäl ol hiihtoloma ja hän sit vihroste viimei sai aikaseks "korjat" meijä roskiskaapin. Tai allaskaappi, mikä se o. Siit hajos aikanas melkkest hetimite, ku tänne muutettii, se ylämäine hyllytaso ja isäntä meinas, et se o ykskaks tehtävä ja helppo juttu, ni hän sen kären kääntees jossaivaihees siihe nikkaroi.

rem1-normal.jpg

Noh, 13 vuat siihe sit melkkest men, mut nysseo tehty! Samal laitettii kokonas uus roskisvaunu kans, ku se vanha alko olemaa jo nii hajal, et hyvä ku viäl jotenkute toimi. Ja nyssit mahtuu taas kaikellaist kaappihi, mitä sinne ei ollu enne mahtunu. Vau! Tykkään! Plikka ku ekaks avo roskiskaapin meil tullessas tän rempaj jälkkee, jäi oikkee hämmästyksest hokemaa, mite luksust se ny o, ku o kaappi kunnos ja vetokiskot roskiksie osalt kans toimiva moitteettomaste. =D Joskus joku ov vaa piänest kii, mut mite hianoo, ku se o lopultas tehty!

kissi-normal.jpg

Kissin turkki o ny tarttenu harjat ja hoitaa enempi ku normiste, ku toi kihartuu kostuessas ja se sit takkuuntuuki helpommi. Täsä Kissi orottaa, et koskas olis hänev vuaros, ku harjasin toisii ötököit enste. Ne o niin noppeeste läpikäyty, et Kissi o melkkest ain se viimine. Saa sit iha rauhas keskittyy siihe ja kyl se vaa Kissinki olo helpottuu selväste, ku saa ne irtokarvat ja takut tassuje päält ja kainaloist poijes. Talvel olki pitkään kiva, ku ei takkui tullu pitkiin aikoihi lainkka, ku ol kuiva pakkaskeli välil mont viikkoo peräkkäi. Nysse toisellaine keli sit taas o alkanu.

ka09-normal.jpg

Osallistusisi Kissin kans Maskun Mustin ja Mirrin koirakävelyl, mil kerättii 2 kg Royal Canin ruokaa per yks osallistuva koira Turun Eläinsuajeluyhristyksel. Kuvat ova näköjäs tasan väärimpäi aikajärjestykses, mut en lähe muuttamaa. Hitsit, ettei tää tunnu onnistuva millää, vaiks mitä tekis. Mut ei annet sen ny haitat. Koirii tapahtumaha osallistu 173 kipalet, eli ihan kiva määrä ruakkaa läht yhristyksen käyttöhö: 346 kiloo!

ka08-normal.jpg

Sisko osallistu miähes ja koiries kans myäs ja vähä miätittii, josko täst löyrettäis vaiks joku uus kiva lenkkeilyreitti, mut iha kävelyteit kasitiäv viärel menttii. Sellane melkose lyhykäine reitti. Mut keli ol mitä mahtavin, ereltävie sateiste päiviej jälkkee valla hiano.

ka07-normal.jpg

Pääasiaha ol, et kävely tehtii hyväntekeväisyysmiälel, et ei voi valittaa.

ka06-normal.jpg

Melkose harvinaist ryysist Maskun kävelyteil kyl. :)

ka05-normal.jpg

Lähtötilantees ol mukan 160 koiraa, ja sit koko tilaisuure saldo ol se 173, et jokune koirakko tul sit lähröj jälkkee viäl mukkaa. Ja hyvähä se, aikaa ol. Ohjelmas ol muutaki, mut lenkki ol tehty läpittes nii äkkii, et ei ollu sil väliajal, reilul tunnil mittää kunno tekemist, ni ei jaksettu jäär sitä orottamaha.

ka04b-normal.jpg

Ja kukas se siin, kamera kättee kasvaneen, Kissin kans. Heh! Kuvast kiitos siskol! <3

ka04-normal.jpg

Siskom perheen ihanat karvaiset koirat: Ekku, Pörri ja Jaja, orottamas lähtöö.

ka03b-normal.jpg

Sisko sai napattuu meijä koko koirakaartist kans kuvaa ennenku lährettii lenkkii tekemää.

ka03-normal.jpg

Porukkaa ol. Ja lähties ol melkost haukkukonserttii, ku koirat ihmettelivä, et mitä me kaik siäl vaa orotetaa, eikä tehrä mittää. Mut kummaste koiraväkiki siit hiljeni, ku liikkeel päästii. Ja takastulles ol enää vaa muutama koira, mikkä pitivä mekkalaa sillon tällö.

ka02-normal.jpg

Ilmottautumisej jälkkee siirryttii poijes oven tuntumast, varjost valoho. :)

ka01-normal.jpg

Kyl sitä porukkaa ol paikal jo melkoseste siinkohtaa ku mä Kissin kans saavuim paikal. Vaiks tänki jälkkee viäl tul varmaa tuplaste lissää. Kiva tapahtuma, kivas kelis. Ei voi valittaa!

jam-normal.jpg

Isäntä on sit taas kokkaillu kaikellaist, mist löytyy tarkempii tiatoi häne omast plokist. Naminami! Pekoniperunapaistos täsä, em muist oliskos siit tehny plokijuttuu, mut löytyy siält paljo muutaki!

Pihal ollaa kans vähä puuhailtu. Soraa levitelty, lähinnä poika ahkeroinu tän suhtee, talventörröttäjii poistettu kukkapenkeist ja sen sellast. Ja kyl siält näyttää kaikellaist ylös pukkaava. Isoin kukkapenkki o melkoseste muljattu, et myyrät ova ollu tyäs kyl, mut näyttää silt, et ne ovav vaa ilmastoineet penkkii, et kasvit ei ol kärsiny. Mitä ny narsissie sipulat oliva heittäny kait penkist pihal. Hätäseste vaa tökkäsin ne takasi penkkihi, ku jokases ol jo alutki olemas. Siäl ne ny tuntuva kummiski taas pysyvä. Alkaa vissii tehrä sevverti juurii, ettei niitte liikuttelu iha niiv vaa onnistukkaa enää. Heh!

Uurest autost pit vaihtaa joku pakoputken osa, mikä onneks ei ollu kallis remppa. Vähä nauratti, ku ite en autoist mittää tiär ja silti must jo het alkuun kuullosti silt, et sen pakoputki röpöttää. Ja ku siit sanoin, ni miästem miälest ääni tuli vaa renkaist... Joo. Mut nyssit tuntuu pelittävä. Toivotaa, ettei uussii korjauksii nyssit tarvittais hetimite.

Aurinkoist viikojjatkoo, ol kelit sit aurinkoissii tai ei, kaikil!