On se vaa hauskaa seurat näit tassuttajii. Täsä ny muutama hauska tapahtuma kattie osalt eiläselt.
 

Yleensä tykkäävä maat jossai pehmees ja lämpimäs. Niinku tyynym pääl. Yksin tai kaksin. Valitettavast tää paikka tul melkose kylmäks, ku jouruttii akkuna viärest laittamaa raolles, ku ollaa yritettyy takkaa "herätel" ja siält pakkaa ain pikkase savuu tulemaa sisäl, ennenku saaraa hormi täysi kuivaks ja lämpimäks (mont kuukaut satanu, ni ny tää o ison tyän takan).
 

Susu siirty riippukeinuhu, mink isännä vanhast kauluspairast tein. Tosin Susu sai sen sit rikki, ku hänel tuntus oleva siäläki viäl liija kylmä ja pyrki yht hihaa pitki ettippäi, et olis päässy "peito al". Ei se hihan ja verhotangon kiinnitys sit enää sitä painoo kestäny ja koko verho tul riippukeinun kans ales. Kissa siis keinu sit kirjaimellisest pylvääs oleva helman ja toise hihav välis hetken aikkaa, ennenku sain siit kii. Ol muute kissan silmät suuret siin keikutukses. Hämmästyksest ymmyrkäisin. Ei siin voinukku nauraa (mist kissat ei kyl tykkää yhtää). Susu pelastautu siält mun olkapääl ja joutu tyytymää toiseem paikkaha. Täytyy jostai kehittää uus kiinnitys, ku koukku men suaraks, ennenku voi riippukeinuu seuraavaks käyttääkkää.
 

Mun läppäri o ollu tosa hyllyköm pääl ja ny poika ot sen mukkaas armeijaha, et saa jottai iltapuuhaa. Hetkeks - meinasin - laittaa siihe tyynyn, mikä siis alkujas ol siäl riippukeinus, ni Mustis löys siit het sopivaisem paika ittelles. Siihe ei akkunast tuleva veto ulettunu, ja kaiken kukkuraks siit näkkee hyvi iha joka paikkaha yläkerra aulas. Mikäs sem mukavamp paikka?
 

Mut tää tyyny o sevverti piän, ettei siihe mahru ku yks tassuttaja kerrallas, ni Susul o se taktiikka, et käyp sit kovaha putsausoperaatioho. Nualle Mustiksen korvii, niskaa, häntää, mihi ny kullonki ylettyy. Mustis ei oikkee täst liijast hössäyksest välittäis ja sit jossaikohti pakkaaki ain vaihtamaa paikkaa. Ja sehä se ol siis koko aja Susun taka-ajatuksen. Sai valmiiks lämmitetym paika ittelles. Ja näköjäs o keränny noit lelujaski siihe ympäril. Tais tulla tyynyl vakipaikka.
 

Kesäaikan meil ol sänkympääl kaks lootaa. Toine ylöspäi ja toine alaspäi. Molemppii kissat käyttivä. Nykku o tullu viileempää, ni tää ylöspäioleva o tuntunu jäävä käyttämät - ei tair olla tarppeeks lämmin enää. Yhristin sit näät molemmat lootat ja ny taas ova hyväs käytös. Ei täst vaa ilma salamaa tahro pahemmi selvää saar...
 

... mut Susu se siäl het pesän keksi. Siäl nukutaa, välil reuhutaanki. Et kyl ne vaa sellassii kolopesijöit kans ova, kissat.