Nii ov viäl lunt ja pakkast, ja lissää lunt luvas, eikä iha het loppuu talvel näykkää. Mut silti aletaa jo olemaa valmiit kesää kohti valmistautumaha. Pitäsis siis saar taimii kasvatettuu, nykku isäntäki innostu asiast.

a1.jpg

Ja ku ei ol rahaa laittaa ostoksihi, ni isäntähä sit käyttää mitä tontilt valmiina löytyy, ja sahaukset tartti tehrä pihal, talven keskel. Ne piänet, ei sentäs mittää isomppaa, ollu tehtävän.

a2.jpg

Olkkari taas mullimmalli, ku kalusteet vaihto paikkaa, samate sit kaik kasvikki. Pöytä, eli se minikasvarin alaosa, on isännän tekemä koulupöytä, minkälaissii kaks kipalet aikanas moksuil teki. Eihä meil näil mittää varsinaist käyttöö ol löytyny enää, ni nyssit otetaa uusiokäyttöhö. 

a3.jpg

Vähä tukii, jalkoje lyhennyksii, hyllykköö alle, laitaa tasom pääl, ulkokestäväks käsittelyy. Sit myähemmi saaraa se pleksikehikko asetettuu kaikem pääl viäl. Sit eiku multahommihi ja orottamaa omii taimii, mikkä voi myähemmi kesäl siirtää sit kasvarii ja ulos. Monttaalait siämenpussii isäntä ojjo ostanu orottamaha, et eiköhä hyvää tule!

a1.jpg

Ja illal minikasvarin alusta näytti jo tält! Ny tarttee vaa käsitel ulkokestäväks. Ehkä tänäpe (12.3.)? Siin se olkkarin keskel ny jököttää.