Voi mahoton, miten ihanan unen näin täsä enne heräämist aamul. Se oj jääny oikeest miälehe vahvan ja tiätyl taval se vaa vahvistaa sitä mun isoo haavet, mikä tosin vaatis ihan hirmusti rahaa. Et ilman lottovoittoo siit ei voisis ees tulla mittää, ei ees piänemmäs muaros. Mut kummiski.

tila-normal.jpg

Tadaa! Kuva taitaa jo sanoo jottai, joillekki?! Mä ku haaveilen sellasest isonisost maatilakompleksist, jossa voisis samanhenkiste ihmiste kans asustel, yhteisemmis tilois tai sit omis olois, mite kukaki tykkää, mut osallistue tilan töihi sovitul taval, kuka mitäki osaa ja mistäki tykkää ja sit ne ikävemmät tyät, mihi kukkaa ei tykkäis ryhtyy, jaettais vuarottai.

Jeps! Se siis pohjaks tähä unehe, et meil ol siin tällane tilakompleksi ja oltii järjestetty yhret häät ja yhret huutokaupat just erellisen viikolloppun siäl. Asusteltii siis siäl vanhuste ja sisaruste ja ystävie kans yhres ja siin ku siskon tyttö, Hanna, joka opiskelee maatalout oikeestikki, sai irean aamupalapöyräs istuksies, et mitä jos ruvettais näitte hajanaiste tapahtumie lisäks pyytää päiväkotei, koului, lukioi, ammattikoului jne. lähettämää ryhmii tutustumaa maataloje toimintaha eri teemoje tiimoilt. Olis mettänhoitoo, peltoje kääntöö, perunanlaittoo (ja muut keittiökasvist, yrttii tms.) ja nostoo, perennapenkkien tekoo ja hualtoo, lehmii, lampait, kanoi, sikoi, kanei, aitauste tekoo ja kunnostust, maalailuu, nikkarointii (linnumpönttöi ym.), marjastamist, siänestämist, kalastamist, joululeivontaa, isämpäivie ja äitiempäivie huamiointii, hillotuksii, muut säilöntää, kauralyhteire tekoo linnuil, pajutöitte tekoo ja siis vaiks mitä, mitä ny maal o helpomp toteuttaa ku kaupunkeis. Lisäks viäl erilaissii kerhoi tai kurssei aikuisil ja vaiks vanhuksillekki jottai arjest vaihteluu. Sellasii, mikkä ylimääräsin maksaisiva osallistujil pikkase, et saaraa materiaalit ja tyäkulut peittoho, mut jos tehrää jottai oman tilan juttui, mikkä hyäryttävä ittee, sillo olisisiva ilmassii. Must se ol nii ihana ja vallottava irea, et lährettii sitä puuhaamaha siin het, ku kello tul sevverra paljo, et kehtas eri virastoihi soitel ja vähä kysel kiinnostust asian suhtee. Heitettii myäs palloo sinne toisee suuntaha, et voisisiva tiarustel jottai sellastaki, mitä me ei itte keksitty, mut mikä voisis olla mahrollist. Soitteluja lisäks laitettii yhres menemää eri paikkoihi sellane sähköpostitiarote, mihi rupeski tulemaa vastauksii ja lisäkyselyit miltei saman tein - ja aikas kaukaaki.

Uni loppu siihe, ku mul tul kiirus ruvet laittelemaa jottai varauskalenterii kyhäten, et saatii vähä laitettuu ylös asioit enste, et minkälaissii touhui tilal ol millonki orotettavis ja siit sit miättie, mitä niitte ympäril voisis kyhät ja mink ikkäsil. Traktoriajoki voisis olla hiano juttu, mut täytyy siin jo vähä isomp olla, ettei iha nelivuatias voi ajaa, vaiks ehkä kyyris voisis ollakki. Vakuutukset ja muut jutut ol miätittävä sit erikses. Kalenteriin alko tulla hurjam paljo juttui ja siihe niit toimintoi, et iham melkkest alko ittee heräämisej jälkkeenki tekee miäli tehrä vastaavallaine, vaikkei mittää maatilaa olekkaa.

Ny sit ei enää orotet muutaku sitä iiiiisooo lottovoittoo! Heh!