Olen tässä sivusilmällä seurannut tätä lakialoitetta sukupuolineutraalista avioliitosta. Viimeisin, mikä osui silmiini on tämä Turun Sanomien juttu. En ole niin tarkkaan juttuja kuunnellut/lukenut, että tietäisin MIKÄ tässä oikeasti mättää? Jotenkin vain tuli mitta täyteen juuri tässäkohti, kun oikeasti pitäISI säästää (valtionkin) ja aikaa pistää johonkin OIKEAAN asiaan, niin sitten tapellaan ja pidetään palavereja ja matkustellaan ja valtio korvaa kaiken tällaisten käytännössä itsestäänselvien asioiden puimiseen. MIKSI ei ihmiset saa mennä avioon ihan sen kanssa kenen tykkää? Keneltä se on pois? Miten tällaisesta asiasta on tehty näin iso numero? Haloo!?!

On ihminen sitten hetero, homo, lesbo tai vaikka kaikkea näitä, niin kele, miten tällaisesta asiasta VOI olla tullut näin iso numero. Ollaanko me suomalaiset vieläkin jollain keskiajalla? Huumehörhöt ja alkoholistit ja lapsenvihaajatkin saavat tehdä lapsia kenenkään asioihin sen kummemmin puuttumatta, mennä naimisiin ja erota myös. Mikä tekee heistä parempia aviollisia kuin mm. homoista? Ei mene mun jakeluun. Miksei keskityttäis ennemminkin johonkin oikeaan ongelmaan, kuten esimerkiksi mielenterveysongelmien ennaltaehkäisemisiin ja -hoitoihin, nuorison aktivointiin (sivusta seurannut miten useampikin nuori oikeasti haluaa töihin, mutta töitä ei vain ole; liian vähän koulutusta, liian vähän ikää, liian vähän kokemusta...) ja töihin kiinnipääsyyn. Puhutaan kovasti, että työikää pitää pidentää sekä alku- että loppupäästä, mutta MISSÄ on ne käytännön toimenpiteet? Kuka syö ne siihen tarkoitetut rahat, vai onko sitä vain yksinkertaisesti liian vähän, ettei se riitä kuin joillekin onnekkaille?

Muutoinkin olen ihan pyörällä päästäni näitten homoasioitten kanssa yleisesti, kun omassa mielessäni homot ovat yhtäläillä samanarvoisia ihmisiä kuin kaikki muutkin. En minä odota, että ihmisten pitäisi selittää toisilleen, että "minä olen hetero" tai "minä olen homo". Toisten ihmisten kesken toimimme toivottavasti kaikki samalla inhimillisellä tavalla - tai siis se ainakin olisi se oma oletukseni. Ei kait se seksuaalisuuntaus vaikuta työ- tai muuhun ajattelukykyyn, eikös ne ole enemmänkin juuri niitä persoonan ominaisuuksia? Miksi välillä tuntuu, että nuoria syrjitään, naisia syrjitään, lihavia syrjitään, vanhuksia syrjitään, noh, homot tuntevat myös, että heitä syrjitään. Ja taatusti näin onkin käytännössä. Useimpia meistä sorretaan jossain asiassa, jossainkohti elämäänsä. Enkä tarkoita, että se olisi oikein, ei tietenkään ole. Täysin tasa-arvoiseksi maailmaa tuskin koskaan saadaankaan. Mutta miksi täytyy väkisin tehdä jotain tiettyjä rajoja ja kieltoja, jotka vain vahvistavat eroja, sitä en ymmärrä.

Sekalainen purkaus taisi tästä tulla, kun vähän tuohtuneena sen kirjoitin, mutta kantaa saa ottaa. Henkilökohtaisuuksiin menevät kommentit ja selvät provot jätän julkaisematta, että kommentoikaas sillä silmällä, kiitos! =D

Ja vähän kun ollaan käyty keskusteluja asian tiimoilta feissarissa (kyllä se vaan on näppärä paikka!), löytyi kansalaisaloitteen sivusto uuden, paremman avioliittolain puolesta. TÄÄLLÄ!

Lisätty 11.3.2013: Marko kirjotti ihav valla hyvi tääl. Suasittelen lukemaa! Allekirjotan kaik, mitä siin kirjotukses sanotaa!