Kelit tulee ja menee. Sattaa lunt, vet, on sujaa om pakkast, myrskyääki välil. Mut silti se vähintäs kolme lenkkii päivässeltää tehrää, ja viikolloppusi joskus usseemppiiki.

le1.jpg

Viime viikon sunnuntain lährin Kissin kans ystäväm mukkaa tekemää lenkkii. Sellane pikkupakkane ol ja vähä lunt, ni aattelin, et ilma mittää isomppii suajauksii pärjätää.

le2.jpg

Noh, ei me kovim pitkäl päästy, ku Kissil ol jäisii lumipaakkui ja soraa anturoitte väleis, mitä pit sit koko melkkest parituntise lenki aikan poistel vähäv välii. Olisis vaa pitäny ymmärtää laittaa tossut tassuihi. Mut vahingoitta päästiin kummiski. Pysähtelyi vaa pit tehrä.

le3.jpg

Sevverti lyhyet päivät viäl o, et vaiks iha valosal liikkeel lährettii, ni jo pualvälis lenkkii alko pikkase hämärtämähä. Mut mite kaunis se ol luantoki tähä aikaa, ku ees vähä ol lunt maas. Ja taivas ol ku maalattu.

le4.jpg

Kissi ol pääosin vapaan tual mettäs, mitä ny otin hihnal ain, ku joku tul vastaa. Iha kivaste kaik men ja Kissil ol korvat tallel.

le5.jpg

Ja oliha se ystävän kans kiva turista menemää samal, ku kuljettii ja nautittii maisemist. Kottitulles mul ol sit ruakaki valmiina. Itteleivottui sämpylöit ja nyhtöpossuu. Nam!

kela1.jpg

Yks aamu Kadi huamas meijä pihalt jottai "kamalaa". Joku vakoilee meittii! :O

kela2.jpg

Pit käyr sit kattomas lähempää, et mikä se oikkee ol. En ees tiär kui kauva tää kela on täsä ollu, ku yleensä pimeel mennää täst ohitte, ja sillonki usseste just toist pualt tiät. Ei tul nii pelloil tuijoteltuu.

kela3.jpg

Kadim miälest se ol pelottava ja kammottava, ja selväste vääräs paikas, mut Kissi kävi haistelemas ja olis sit ollu jo valmis het jatkamaa matkaa.

kela4.jpg

Mut kyl se sit lopultas Kadiki uskaltautu mörköön tuttavuut tekkeen. "Ai, tällane! Olisit heti sanonu!"

kela5.jpg

Ja sit ol yks aamu hurjat meininkit täsä meijä kohral tiäl. Meinasiva kokonas laitteillas sen tukkii. 

kela6.jpg

Joen kohral ol kova touhu ja kaivinkoneen jokasel kauhasul meijä talo tärähti. Se on tää "ihana" savimaa...

kela7.jpg

Kappia tiä, vaiks näkyvyys onki hyvä, ni ol siin linja-autot, kuarma-autot ja traktorit välil pulas, ku yrittivät ohitte. Onneks mittää ei sattunu.

ekku01.jpg

Ja sit saatii Ekku-poika taas meil viikolloppuviaraaks. <3

ekku02.jpg

Eikä siin mittää. Lenkkeillää, riamustellaa, rentoillaa. =D