Otsikko liittyy luurihi. Mul alkaa ol ikävä jo lankapuhelimii - ain ku joutuu vaihtamaa kännyy. Ei oo kiva!

puh.jpg

Mullaha puhelin on iha puhelinkäytös, eli vastaan, ku se soi, tekstailen ja muutaman kerrav vuares otan jonkuv valokuvan. Itte en pahemmin soittele. Laskut o ollu alle 20€ neljää-viit kuukaut kohti. Pelikoneena en puhelint myäskää käytä, en tykänny tablettiikaa käyttää. Tää on nyssit pikkane harmitus, ku tuskin kaht vuat kestää, ja sit täytyy hankkii taas uus, vanha känny toimis muute, mut se vaatis uure akun, mikä maksais enempi ku mont vastaavaa kännykkää uuten. Tää ei sovi mun kättee oikkee mitenkääpäi. Painelen sen sivuil olevii nappuloit, ku yritän, ettei se puttoo näpeist, kirjottelu onnistuu vaa kynän kaa, kun mun HK:n sinisil tulee paineltuu neljää nappulaa kerral, eli ei saa mittää järkevää tekstii aikaseks. Ja ekaks tosa ol säätö, et se lukittuu pualem minuutiv välein ja sit mä ihmettelin, ku yritin opetel sitä käyttämää, et miks se täytyy jatkuvaste käynnistää uurestas. Höh! Onneks saatii sit se aikaväli vähä piremmäks. Mut kyl tää puhelimev vaihto ain yht tuskaa o. En tykkää lainkaa. Nyt pitää sit hommat joku sopiva kotelo täl, mil se liikkuis mukan näppärämmi, ku vanhaan pussukkaha se ei sovi. Ja näpeist se om meinannu lähtee usseempaan kertaanki, kun siit ei saa mitenkää järkeväste kii. Saa nähdä kauaks se säilyy ehjän... Mut nym määki oon taas mukan nykyajas, vaikken tätä minää pelikoneen aio käyttääkkää.

leikki.jpg

Kissat antaa meil lankoje ol iha rauhas, vaiks ne ova iha saatavil koreis ja pusseis lattioil. Silti ain het mukan menos, jos itte leikitän jonkul lankallopun kans. Pyyrystely on kivaa kummiski, vaikkei lankoihi ilman lupaa koskee saakkaa. =)

mustis.jpg

Mitä nyssit välil ova keske-eräste töittem pääl makoomas. Lämmint ja pehmeet o, ja tykkäävä siin liki olla, ku käsitöit teen.

ultra.jpg

Meillähä siis Kissil o kovaste hampais hammaskivee, mut ei voi käyttää kivenpoistos elläl, ku ei toist voi nukuttaa. Ku käyttii toisen asian takii (silmäs oleva luamirakkula), ni keskusteltii hampaistaki. Meil ku o usseempiki ellä ny sanonu, et seuraava nukutus ku koiral tehrää, se on sit se lopulline, ei voi ottaa riskii siit, mitä jälkivaurioit nukutuksist tulis, varsinki, ku ei enää ol mistää nuarukaisest kyse, vaikkei ny iha vanhuksekskaa viäl voi sanoo (10 v). Ellä suasittel kokeilemaan tätä ultraäänikäsittelyy, mikä ulkopualisel tehtyn maksaa 80-150€/kerta (riippuu vähä ajast, mikä hoitoho menee). Ei ol kuulemma mittää humpuukii, et se oikeest toimii. Mut se pitäs uusii noin kolmen kuukaurev välein koko koiran loppuelämän ajan. Mä sit surffailin netis ja löysin laitteen ja tarvikkeet siihe vähä alle kolmelsaral. Laskin, et kyl se laite maksaa ittes takasi aika noppeeste. Näyttää silt, et varaosii ja tahnaaki saa ostettuu eriksee tarvittaes lissää, ni ny o laite sit latautumas (vaatii 24 tuntii enne ensimmäist käyttöö). Viikolloppun jossaikohti sit testataan.

po1.jpg

Ystävält saaruist puuvillalankoist synty hupulline pontso.

po2.jpg

Olipa siit vaikkia saar kuvii. Yllättävän noppia tekone ol ja lankoi jäiki, ni varmaan jottai vastaavaa viäl teen toisenki.

po3.jpg

Kyl vaa o iha reilu huppu, vaiks sitä onki päättömän mannekiinin pääl vaikkia kuvat. =)

vellu.jpg

Piipahrettii täsä herkuttelemas kauraomenahyvettäki jätskin kera siskon tykön. Oi että, oliki hyvää!