Jotenki outo tää talvi. Joo, on lunt, mut mite se tulee? Ain, ku menee jonkivverra plussam pualel. Sit pöllyää ja tuulee, urakal. Sellasii "jalkarättei", isoi hiutaleit hiljaksis alas leijaillen, ei ol tullu kerttaakaa. Mut ny o sit maa valkone taas.

01.jpg

Reiluste painavaa, märkkää lunt.

02.jpg

Sare otti ja loppu, mut toi hurja tuuli siirteli viäl sej jälkkee mont tunttii tota lunt erilaisiks dyyneiks. Et vaiks saatii piha lumest puhtaaks, koht siin paikka paiko taas ol lissää lunt.

03.jpg

Ja viäl illan viimise kolaamisej jälkkee ol aamul tää näkymä meijä pihatiäl. Roskisauto on käyny, eikä uskaltanu ajaa ton isomma dyynin ylitte, vaa suasiost mialuummi kuljetti roskiksen sen ylitte. Varma ov varmaa. Näät dyynit ku pakkaava olemaa melkose tiivist kamaa, et yks ja toine auto onki vattastas niihi kiinni jääny. En kyl usko, et se iso roskisauto olisis nii tehny, mut ehkä se joskus oj johonki kiines jääny?

04.jpg

Aurinkooki näkkyy. Nykku men taas pikkase pakkasem pualel, lumentulo lakkas, ja toi tuuli vaa jatkaa ploosaamistas, ni eihä tota lunt puihinkaa jää. Eli lumitöit vähä tiaros tällekki päiväl.

05.jpg

Kissoil ei ol minkäällaist tunkuu ulos. Piilos o hyvä olla, ettei vaa tulis miälee, et lährettäis valjastelemaa, ku aurinko paistaa.

Tykkään, et on lunt, mut voisisis se keli silti olla sellane, et vois tykätä tost ulkoilustaki, ei nii, et tuulee nii kovi, et koiraki kulkee sivuttais, ku ei tykkää pääl puskee tuult vaste. Pikkunenki pakkane tuntuu paljo isommalt, ku saa sen nokalles kunnon tuulen kans. Mut se ON talvi ny!