Isäntä heräs tänäpe jo melkkest enne kukollaulu aikaa (ei ol lähistöl kyl kukkoi, vaiks pihakanoi kyl löytyy), ja on ny ehtiny touhuumaa kaikellaist muutamas tunnis. Ku ollaa jokusem päivää ihav vaa oltu, ku ei mittää olla aikaseks saattu. O ollu ihal liijan kuumaa. Nyt on tiskikone pääl, matompesupaikkaa alustettu, makkarirempan kotelointilevyi leikattu, roskatki viätty ulos ja kaffet keitetty. Vau! Mä siv vaa pisti pesukoneem pääl, et saaraa pyyhepyykkii poijes kans, sitä on täsä helleaikan kans tullu "kiitettäväste".

makkari.jpg

Poja entine huane olisis siis tarkotus saar meil makkariks. Se on se pimein ja viilein huane meil. Alkovis vähä maalaushommii, sänkyn alaosan kotelointei ja tiivistyksii. Sit tarttetaa noitte runkopatjoje jalkopäähä jottai alle, etteivä ne kopsahra pystyhy, jos istutaa siihe reunal. Pääpuali ku jää sit tonne "syväl". Siks halusin vähä valosammaks tota alkovipualt, ettei tul liija klaustrofobine olo. Nykku nukutaa aulas, tilavas ja ilmavas tilas. 

Meillähä menee ain nää rempat sillee, et kelit ei suasi. Ain ku isännäl o loma, ni joko sattaa koko aja (ei pääs esim. sirkkelii käyttämää) tai sit o tavaton helle, ettei vaa jaks tehrä mittää. Ainaskaa noin niinku päivisi.

susu.jpg

Tassuttajakki ova ollu normaalii fletkumppii, mikä on iha ymmärrettävää. Onneks meil on toi viilennin, mikä pittää sisälämpötilan sentää vähä siärettävämpän.

isla.jpg

Tänä aamun ol Islam miälest jo nii viileet, et "tarkeni" mennä oikke kippural pehmosee petihi. "Mitä kummallist täsä o?" hää tuntuu  miättivä. ;) Isla on kyl koirist ainut, joka viäl ain välil olis valmis vaiks mihi riakkumisihi, Kadi ja Kissi ei ees yritä mittää. Islaki vaa sit kuumuu, ku pöheltää menemää ja se jäähryttämine ei sit iha äkäseste onnistukkaa. Mut noit viileepalttoit siv vaa päälle.

hampurilainen.jpg

Isäntä innostu tekemää meil hampurilaiset. Leipo sämpylät itte enste ja sit tek uunis jauhellihapiffit ja pekonit, paisto herkkusiäniviipaleit ja kanammunat välihi. Salaatit oltii ehritty syärä erellisel ruakailul, et niit ei enää ollu, mut hyvältähä toi maistu. Olisis Islallekki kelvannu. Heh! mä en tykkää jauhellihapiffist, ni se mun omastan puuttu. Nam!

huivi.jpg

Kukkahuivin tein ystäväl, ku tiäsin tulevav visiitil. Sai sit ottaa mukkaas, ku läht kotio. Näit tekkee aika noppiaa, kuha vaa on aikaa istuksii telkan ääres.

huivi2.jpg

Ja siv vähä erillaine kukkahuivi mökkiviämiseks, ku tulee koht sellanenki käynti vastaan. =) 

huivi3.jpg

Tää lanka vaihtaa värii kulkiessas, ni tul sit iha jännän näköne täst huivistaki. Tollasest vaaleempunasest valkosen kaut harmaasee ja taas takasi se väri kulki. Soppii omast miälest aikas monevväriste vaatteire kans yhtehe. Ja lissää jottai näit noppeeste tehtävii juttui tarttis saar aikaseks. Olisis nii kiva tehrä käsitöit pihal, mut ei tual kuumuures yksinkertaseste pysty mittää tekemää, ku lankat jämähtää hikisii kässii kiines.

Ootan jo mökkireissuu, ku ei ollakkaa missää käyty täsä, vaiks nii aateltii Karkil (kuppelil) lähtee jottai ajoi tekemää. Se vaa ilmajäährytteisen ei oikkee näist ylen kuumist keleist tykkää, eikä siin ol ilmastointiikaa, ni pitäis pittää akkunat auki, jos se riittäiskää sisätilan viilennyksehe, ni ottaa tuuli ainaski entist enemmä ajaes kiines. Se mukavuus niist ajoist siis häipyy kokonas. Mut ehtinee senkin kans köröttelemää viäl. Ei näät helteet voi ikuisuuksii kestää.