Tuuline päivä ollu. Jotenki osunu nii, et nurkat poksuu ja paukkuu, katto humisee ja hormi puhisee. Mut onneks ei ol ollu paljoo pakkast, eikä ol tullu sitä luvattuu luntakaa, ku ojjo lämmint luvattu seuraavaks. Iha tarpeeks tää pikkunenki lumi jo tarttuu turkkihi...

Kuistil o sit saumattu laatat ja pinnan saa pest huame. Pölyse näköseks tul näi. Puhallin pauhaa (mink johto näkyy tosa oikkias alakulmas) lämmint, et kaik mahrolline kosteus häipyis poijes, ennenku taas kastellaa... Heh! On se nii uut, et huamaa tosa oven ohitte mennes ain kurkkiva sitä lattiaa, vaiks eihä se ny täsä mihinkää muutu, ku sinne ei eres saa mennä. Huame sit!

Ja nyt on sit Mimil uus villapaitaki! Lahkeines päivines. Just nappikokone, vaikkei mikkää fiini. Asias ajava, ja se se pääasia o. Iha kivaste suastu mallin olemaha, vaik taas ol sevverti hämärää, ettei oikkee tahtonu tarkkoi kuvii saar, ku Mimin häntä heilu ja pääki käänty sinne ja tänne.

Mut hyvi tää siis näyttää toimiva. Nyy tarttis tehrä toine peräs, et olis sit varapaita, jos toine o erellisest lenkist viäl märkä/kostee. Noh, kattotaa. Siäl se Mimi mennä-köpöttel muitte mukan, niinku ei olisis mittää paitaa pääl ollukkaa. Tyytyväine vaa tuntuu oleva, et o lämmint.

Ja sit iha asiast kolmanttehe. Onks kaffepussie sisältö jotenki muuttunu? Mää vaa täsä jäim miättimähä, et nyjjo ussemppii kaffepakettei olen peltipurnukkaha siirtäny, ja ny ei tartte eres olla kaikkee erellist käytetty loppuhu, ja viäl saan mittakepunki siihe purkkihi mukkaa. Enne jourusin ain uurest paketist ottamaha ekat kaffepannulliset ja silti jäi mittakeppu purkim pääl, kunnes toine kaffepannulline laitettii tulemaha. Paino ilmesest o silti ainaki pysyny saman, mitä paketist vois päätellä, mut onks se koostumus sit jotenki muuttunu, et se menee helpommi piänemppää tilaha, vai mikä juju täsä ny oikke o?