Eiline päivä men tosi noppeest - ja taitaa mennä samaa rattaa tääki päivä. Menoi tiaros, ni ne ain jotenki tuntuva nopeuttava tätä päivärytmii.

Aamulenkki eile ol koiril (paitti Kissil) melkone kauhukokemus. Haa, lährettii normaaliin tappaa liikkeel tost meijä viärest kulkevaa museotiät pitki, eikä tiäv viarustaa, ja eiks siäl sit ollu toises pääs pysäköityn yäks ollu traktori. Mimi huamas tän iha het ku se tul näkyvihi ja heti alko kyyräys, ja ilmotus, et ny tääl o jottai hämärää. Kadi sit reakoi Mimin eleisii ja tuijotti sitä traktorii kans - niska- ja selkäkarvat pörhölläs. Kyösti ja Kissi eivä ollu millänsäkkää. Kuljettii silti traktorii kohti, ku meijä ol tarkotus sen ohitte päästä ja samal sit vähä höpötin koiril, et kui hassui he ova ja sellast. Ku päästii lähietäisyyrel, Kissi ol jo traktorin luan haistelemas, eikä mittää pelkoi, sit Kyösti sai piänen sätkyn, ku meinas sitä jättimäist renkast päi kävel, et vähä kipas peruuttae taakseppäi kattelemaa, mikä este siihe tiäl o tullu. Mut ku Kissi mennä käpöttel normaaliste, ni men sit haistelemaha. Seuraavaks Mimi suurimpiirteis ryämi traktorin toist renkast haistelemaha, mut ol nii skarppin, et ku Kissi kulki eres-takasi ja tassuis pyäri noit kuivii rapisevii lehtii, ni siitäki äänest Mimi pinkas kolmen metrin turvaetäisyyrel ja muristel siält sit esteel uurestas. Kadi pysy muv viäres ja siit sit pikasest traktorin renkast haistel ja sit peruuttel vähäse ja uus haistelu ku mittää kummallist ei tapahtunukkaa. Pyärisin siin traktorin eres ja sivus sevverti aikaa, ettei koirie tarvinnu sitä enää pelät. Sevverti se konseptei kummiski sekotti Mimil ja Kadil, et kumpikaa ei ehtiny pissejäs tehrä ennenku oltii selväste kauempan tost vekottimest. Kissi ja Kyösti hois hommas iha normaaliste. Aamusti yleensä ku kaik koirat pujahtava melkkest ensitöikses tonne pusikkoho pissil. Näinki jännäks se sit aamu voi muuttuu. =o)

1256448105_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Miätiv vaa, et näis luannetesteis koirii kohti tulee joku rämisevä tynnyri, ni meil olis Mimi ja Kadi kyl iha sekasi moisest yllätyksest. Mimi ja Kadi ryntäis nii kauas ku vaa mahrollist moisest kammotuksest. Tarvittevat palautumisehe ja tutustumisehe melkoseste aikkaa. Kissi ja Kyösti taas ei välttämät olis millänsäkkää. Kyösti kyl röhähtäis, mut siin se varmaa olisis.

Mää lährin sit aika pia koirie aamuruuvaj jälkkee liikenteesee, laittamaa paikkoi kunttoo huamist tilaisuut varte Raisioo. Isännän ohjelmas ol pihasiivoust moksuje kans. Polttaa poijes poltettavaa ja sen sellast. Sen tilal kuitenki sit oliki ruvennu meijä hellaa siivoomaa ja korjaamaha. Siinähä o ollu kahva irti toiselt pualelt jo vaiks kui kaua ja sit samal ku sitä tek, ni tul sit liäre alune ja reunakki siivottuu - ja samal innostuksel vaihtu sit rasvasuaratinki tuulettimehe. Kiva juttu! Köökki ol mullim malli, ku tulin kotti, eikä pihal ollu tapahtunu yhtää mittää. No, siivouksehe men niimpal aikkaa, et loppupäivä meniki sit lihakeiton tekemises. Isäntä ku tek sen iha "vanhanaikkasel", eli hankalal taval. Sitä mää en saa koskaa aikaseks ite, ku oon nii kärsimätön. Ja illal sit saattiinki herkutel!

Puikot o sit kans kilissy, mink oon ehtiny kaikem muun ohel. Pyykkei o kasaantunu taas ja tiätty koirie kans täytyy lenkit tehrä ja sen sellast. Mimin kans ollaa kummiski pääosi istuttu nojatualis.

Nyy herätty ajois omil aamutoimil, ku pittää saara aikaseks viäl joitaki asioit ennenku lähren itte menemää. Kellokki pittää muistaa muuttaa oikkiaan aikkaha.

Reipast syksysunnuntait kaikil!