Voi juku! Tänäpe tul Koruje Puutarha -plokist palkinto postist. Sormet oikke tutisiva, ku avasin kirjekuart. Vaiks tiäsinki, mikkä korut palkinnoks valittin, ni kyl se ain jännää o, ku ne oikkee livenä näkkee. Eikä ollu muute mikkää pettymys, tosiaankaa! =oD

koru1.jpg

Aiva ihanas punases, kutsuvas pussukas korut jo läpitte siintävä. Aijai, ku herkullist!

koru2.jpg

Täsä sit avattun. Kaulakoru, rannekoru ja korvikset. Vähä väri valehtelee, et noi ketjus olevat kivet ova sellassii aika tumman harmait, Larvikiittii. Korviste ja kaulakorun riipukset ova Rutiilikvatsii ja rannekorun keskuskivi o Onyxii.

koru3.jpg

Tää rutiilikvartsi o jännää, ku se näyttää harmaalt, vaiks o läpinäkyvä, ku siin o sisäl niinku jottai karvoi. Tosi hauskasen näkössii.

koru4.jpg

Näist ei meinannu millää saar kuvii, ku kamera ei oikkee tiänny mihi sitä olisis kohrentanu ton tarkistuspistees, mut tosi kauniit nämä ova! Et mää oon tyytyväine! Kiitos, kiitos! Mite joku ossaaki tällasii korui tehrä?!

lapaset.jpg

Eilise illam meno peruuntu, ni ehrin sit tehrä yhret "tuplakuvio"-tumput jollekki pikkasel.

Tää o iha kiva lapasis ja suht nopeet tehräkki, mut määhä menin sit yrittämähä sukis samaa. Arvakkaas onks se kantapään nurja puali tosi hankala kahrel lankal? Tän yhe parin teen ja simmää unohran tän kokemuksen. Mää ku meinasin, ettemmää voi kantapääst tehrä yksinkertast, jos muu sukka o tuplaa, ku enemmi just kantapääs olis tarvet siihe kaksinkertasuutehe. Noh, kokemus tämäki ja saa nährä kauanks mul menee, et saan tän nykyse parin tehtyy. Nii hirast se kantapää o.

Eile pit isännä vaihtaa autoho talvirenkaatki, mut ei kyl sitä saanu aikaseks. Orottaa vissii sitä viimest paniikkikiiret, et joutuu märjäs loskas ja sattees sen sit tekemähä. Puhuu, lupaa ja meinaa, mut mittää ei tapahru. Se o iha käsittämätönt mum miälest. Noh, sit ei kuljet mihinkää, jollei ol ajopelii. Mää en lähre loskakeleihi kesärenkail liukastelemaha. Ku ei se ol yksi siit kii, et jos itte o varovaine, ku siäl tiäl liikkuu muitaki. Ja monil toisil ov viäl kesärenkaat al. Jos ittel o pito parempi ku muil, ni pystyy paremmi tarvittaes väistelmähänki - sitä o tullu jouruttuu tekemähä melkkest joka vuas näi talvee enne. Mää tappelin kevääl niimpal näitte auton renkaitte kans (renkaat puuttu, vanteet pit vaihtaa, tunkki puuttu, tunkkikanki puuttu, vararenkas ol hukas ja tiäs mitä muut, yäks!), et mun hommat o silt tiimoilt tehty moneks vuareks ettippäi...