Nii se sit käytännös koko päivä men tähä Kissin pepputohinaha. Aamul ei osannu tehrä mittää, ku orotti, et kello menee ettippäi - ja tiätty sitä heräs kans aikasi, vaiks olisis voinu nukkuukki.

Sain jonottaa melkose tovi puhelimes, ennenku siält vastattii ja ku esittelyj jälkkee kysysi, et olisiskos täl päiväl aikaa viäl, ku o anaalirauhasvaivaa koiral, mikä o alkanu jo viikolloppun, ni meinas, et keskviikol saisis. Kello ol parikyt minsaa yli yhreksä (ja olin ollu luureis siis yhreksäst saakka) ja mää ihmettelemähä, et täytyyks mun sit jonnekki kilpaileval asemal soittaa, ku toi näyttää varsi kivuliaalt vaivalt, ni haluisisi siihe hoitoo ja mahrollisimma pia. Eiline lääkäri meinas anaalivaivoist "pikkuvaivoin" ja nyy täl virkailijal näköjäs ol iha sama asenne. Eihä toi henkee ol sinänsä uhkaamas, mut haittaava, kippee ja vaikuttaa koko perheen touhuihi olemiste ja menemiste suhtee. Löys sit kummiski pual yhreks ajan lopultas ja siihe hyvinki sit ehrittii. Huuhtelin Kissin peppuu, kuivasin turkkii ja leikkasin sitä vähä enempi poijes peräauko ympärilt, ku tuntu, et se tahto jäär koko aja siihe haavaha kii. Se taatust, jossei kirvelly, ni ainaski kutitti.

Turvavaljaat Kissil, autom pelkil pyyhe, Kissim paperit kassii, koira kyyttii ja menoks. Oltii sevverti ajois, et hyvi ehrittii kipast piän pisulenkki ja siv viäl istuksittii tovi orotustilas. Paikal ei ollu kettää muut meijä lisäks. Ei tosiaankaa vaikuttanu ruuhkaselt, etteikö olisis ollu aikoi tarjol. Tai sit heilt o kaik lääkärit lähteny. En tiär. Komiaste Kissi taapers huaneesee, ku kutsu kävi ja sit lääkäri katto koneel oikkiat tiarot ja kyseli taas ne samat kysymykset, mikkä eile päivystävä eläinlääkäri kysy. Ja vähä lissää. Ihmettel, ettei Kissi ol mitenkää peppuas vedelly lattioil tai pihal tai muute aikasemmi kovaste peppuas lutkuttanu. Yleensä toi anaalirauhase puhkeemine jo tulee siv vast, ku koira o tosi kippee. Eikä Kissi siinäkää vaikuttanu viäl mitenkää liija sairaalt, mut selväste vaa peppuas arastel.

Sit lääkäri kysy, et onks Kissi syäny ja mää, et o. Ei ol kipuilu syäminkeihi vaikuttanu. No, lääkäri kysy sitä sen takii, et meinas, et Kissi olisis pitäny nukuttaa toimenpiret varte ja sillo olisis pitäny olla 12 tuntii syämät ja juamat, ettei tul paha olo. Se ei mul tullu miäleenkää. Meinas sit, et koitetaa ny kummiski tyhjentää rauhaset nii hyvi, ku mahrollist, jos mää pystyn pitämää Kissii paikallas. Ja sikku huamas, et Kissi kyl itki, mut anto tehrä kaiken, ni meinas, et onki koiral kipukynnys tosi korkkial, ku tällee ei kuka vaa anna peppuas rokkii. Rauhasist ei kyl paljoo mittää tullu, pikkase tummaa töhnää. Sit pisti huuhtelukamat kuntoon ja ruiskut ja laimennettu petadine, mil sit huuhteli rauhaset. Siin touhus tul vaa ilmi, et Kissil o tosi ohkaset rauhaskäytävät, et se voi ollakki se syy, miks se vähänenkää aines rauhasest ei oikkee tahro tulla oikkiaa pualt ulos. Kiäls täst lähtie omat rauhase tyhjentelyt kokonas, ku se ärsyttää sitä käytävää entisestäs ja käyr sit huuhteluis asemal pualev vuare, vuarev välein, vaikkei mittää varsinaissii oireit olekkaa, ku ei niit antanu nykkää. Meinas, et voiraa viäl kokeil kerra, et jos näit alkaa säännölliseste tulemaha, ni sit viimeistäs. Huoks! Aika menee kyl nii nopsaan, et mä ev varmaste eres muist mittää käyntei, jollei joku muistut. Laiti kyl jo kalenterihi tiatoo loppuvuat enne, et katton, mite sillo vaiks olis sopivaa aikaa.

Simmää hoiroj jälkkee anno Kissil reippaurest namii ja toine men jo lattial eres-takasi siihem mallii, et nyy tarttis oikeest pääst täst huaneest ulos, mut tul ain kutsuttaes lua ja sai taas namii. Reppana! Lääkäri kirjotti ekaks jutut koneel ja sit kävi ne asiat mun kans suullisest läpi viäl. Kipulääket kerra päiväs; antipottei ruakailu yhteyres kaks kerttaa päiväs, alkae täst iltapäiväst; pepu huuhtelui muutama tunniv välein niinku tähänki ast ja miälelläs pepum pääl joku pikkuhousunsuaja ottamas sitä rauhasest valuvaa nestet vastaha, ettei se men valumaa pitki turkkii ja kutittele sillee. Samal se sit suajaa peppuu muilt lemmikeiltki. Eli juaksupöksyt. Ja sit kysy, et olisiskos millää mahrollist, et ton peppuosan turkin leikkaisis kokonas poijes, ni ei tulisis ainaskaa mittää turkkii sinne pikkuhousunsuajan ja ihov välihi ärsyttämähä. No, mähä sitä jo ehrisi vähä ajattelemaha ton Kadin töttörön takii, et jos se olisis takuttanu kamalaste (sitä se ei kyl sit tehny), mut eipä Kissin kaa muutenkaa missää näyttelyis olla ny käytty.

1271079807_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Oti silityslaura suajaks yhre hiusvärjäyksis värilänttei saanee pyyhkeen ja siin valmistautues Mimi taas tul "jonoho". Aurinkopaikka, puhumattakaa siit, et siit näkkee ja kuulee kaiken ja jos tuuri käy, ni saa muutamii harjauksiiki siin ohes.

1271079907_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Täst pörröturkist lährettii. En kostuttanu turkkii, enkä mittää, ku iha saksil turkin napsisi. Helpomp vältel ihoo, ku ei ol mittää "klimppei" turkis, millasii Kissin turkkihi helposte kosteen tulee.

1271079999_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Melkose kynity näköne reppanast sit tul. Ev viittiny kiusat partakoneel enää tän kaikej jälkkee. Melekone mäykky. Mite saiki ittes toho noi pitkän näköseks. Pitkäselkänehä Kissi onki, muttei ny sentäs IHA näi...

Leikkuuj jälkkee käyttii Kissin kaa suihkus ja pesul ja samal sain sit taas huuhrel tota peppuuki. Kuivattii vähä "sinneppäi" ja lährettii lenkil. Alko jo ollakki se aika.

1271080110_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja sikku tulttii lenkilt, huuhtelin taas peppuu, laiti Kissin takasi lauram pääl ja kuivailtii uurestas (lähinnä tassui täl kerttaa kyl) ja pisti juaksupöksyt paikoilles. Pit vähä miättii, mite sen siteen siihe laittaa, ku yleensähä siin ei ol tarkotus peppuu ast suajaa laittaakkaa. No, kyl se iha "fiinin" näköne sit lopultas ol - eikä Kissikää tuntunu oleva moksiskaa moisest.

1271080363_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eikä näyttäny pökät kovaste muitakaa kiinnostava. Susuha ain näät Mimim päält poijes aikanas repi, mut Kissilt ei näköjäs. Hassuu seki. Mut nyy saa ol pikkase rennommi täsä.

1271080490_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja om muute hianot pökät!

1271080539_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vaiks Kissist tul kyl hassun näköne ny, ni istues näyttää viäl paljolti iha omalt vanhalt itteltäs kumminki.

Et eiköhä täst nyssit pääst taas tässäki asias ettippäi ja paremppaa suuntaha sentäs.