Mee karattii poijes kottoo, ni isäntä pit omat kekkerit Kiinas synttäreittes kunniaks. Isännä kynäst:

"Sitten synttaripaivan mielitekona lihapullia ja perunamuusia.

2066190.jpg
Ostin perunankeittamispannun ja muovisen vakuumikulhon. Tossa kulhossa saa jauhelihataikinan sekoitettua napparasti.

2066191.jpg
Ainakset:
Perunoita, sipuli, jauhelihaa, kananmunia, Vaasan&Vaasan Finncrispy nakkileipa, mustapippuria (ei loytynyt mistaan valkopippuria), suolaa, soijakastiketta, soijamaitoa (viel jaakapissa).

2066192.jpg
Ensin perunateatteri. Kuoritut perunat kattilaan ja liedelle.

2066194.jpg
Jauheliha kulhoon, Sipuli silpuksi ja peraan. Suolaa ja pippuria mukaan. Korppujauhon murskasin nakkileivasta. Yhdesta nakkileivasta tulee muuten tosi vahan murskaa. Se on melkein pelkkaa ilmaa. Pari nakkaria piti murskata, ennen kuin oli tarpeeksi. Kananmunat rikoin oikeaoppisesti lasiin ensin.

2066195.jpg
Sekoitus, kansi paalle ja maustumaan.

2066205.jpg
Maistoin soijamaitoa. Hiukkasen makeaa, muttei kuitenkaan pahaa. Maistuu ihan Lidlin vaniljajaatelolle. Keitinvedet pois, kunnon nokare voita sekaan. Kunnollista muusinuijaa kun ei tullut hankituksi. puinen paistolasta sai kelvata. Soijamaidot sekaan ja kohta oli muusi valmis.

2066201.jpg
Lihapulliin ruskistunut herkullinen makupinta.

2066204.jpg
Ja sitten asiaan. Ketsuppii en huomannut ostaa, mutta KFC:lta oli kulkeutunut pikkuketsuppipusseja jaakaappiin. Niista sai tarvittavat ketsupit. Dijonin sinappia tuli laitettua kans. Nakkileipa ja aitoa voita. Ruokajuomana vissya.

Kylla oli hyvaa! Edes se vanijajaatelon vivahde muusin maussa ei haitannut. Jai viela mikropurkillinen yli, et saa huomenna lammittaa uuden annoksen."

Kylläpäs näyttiki hyvält! Vaiks joutuki hankkimaa kattilaa ja keppuu tätä varte ja keksimää vähä vaihtoehtoi niil raaka-aineil, mitä meilt löytyy niinku ittestääselvyyten. Ja onneks löyty ketsuppiiki, olis muusi ja lihapullat kyl ollu vähä vaillinaissii ilman niit.

Hitsi, ettei voitu yhres tätä päivää viättää, mut eipä mahra mittää! Siäl ollaa jo nukuttukki mont tunttii täsä, ku mee ruvetaa koht nukkumaammenoo miättimähä...