Ei ol helppoo tää piänem präntin lukemine, puhumattakaa sen ymmärtämine, mitä siin sanotaa. Toistoo kamalaste ja sit taas ympärpyäreit lauseit - politiikkaa (siis sitä, mist mää en tykkää lainkaa). Mää kaipaisisi tarkkoi tiatoi, suurimpiirteis millimetrimittassii lukui ja karttoi, mitä ei tarttis suurennuslasil tiirail.

2060337.jpg

Kuva o kännykäl otettu, ku kamera erelles tekkee kiusaa, mut ei tost ny paljo selvää tartte saarakkaa. Selvitettävii asioit, eli siis epäselvii, riittää - kysymyslista kasvaa vaa - ja samal ärsytyskynnys, voi että! Enkä sit päässy lopultas ku johonki pualeevvälii tota pinkkaa, ku tul nii tunkkane olo, et ol pakko lopettaa. Täytyy jatkaa huame. Ei ol mittää kevyt iltalukemist, ei!

Ai nii, laitan nyy tähän tän nettilinkin suaraa, mist tätä kasitiän juttuu voi Tiähallituksen sivuilt seurat - kuka haluu, jaksaa, pystyy ja ymmärtää... eli: www.tiehallinto.fi/vt8nousiainen-mynamaki.

Ja siis periaatteel en ol tota kasitiän parantamist, on se sit ohituskaistatiä tai moottoritiä, vastaa, mut emmää ny haluis sen takii omaa eläketorppaa ja tunnelmaa menettää. Ollaa meinaa tän takii oikeest kärvisteltty täsä mont vuat, eikä täl kärvistelyl näyt iha het mittää loppuukaa tuleva.

Laitav viäl pari suunnitelmavaihtoehtoo teillekki näkyvil tähä, et misä mennää. En kyl tiär, et ymmärtääks niist kettää muu mittää.

Meijä kohralt A, B ja C -suunnitelmat ovak kaik samallaissii:
2060401.jpg

Toi lilavvärine kolmio tosa oikkias alakulmas o meijä tontti - näät vihreet ova uut tiät ja ton oikkiam pualev viiva o tota vanhaa, jo olemasolevaa tiät. Seki o melkose vilkas, vaikkei tiätty sellassii liikennemäärii, mitä kasitiäl menee. Mää mialuusti vähentäisisi sitä liikennet, ku lisäisisi, mut toisin taitaa käyr.

Ja se D-suunnitelma sit se kaikkein pelottavin:
2060410.jpg

Täsä tulee siis liittymätiä meijä tontim poikki ja sit viäl joku toinenki tiä, mikä kulkee tontim poikki jokivarrev viarustaa. Tää kuva o siint tosi pelottava, et toi liittymätiä menee meijä talojem päält ja suunnitelmas sanotaa, et tän version takii kolme taloo jourutaa lunastamaha. Ketäköhä se meinaa, ku tiä o suunniteltu suaraa ylitte? Ei varmaankaa meit, ei... (eihä?)

Mut oikeest nääki piirrokset ova sevverti epätarkkoi, et eihä näist tiär yhtää, et mite ova ajatellu tiäs vettää käytännös. Kui lähelt tai kaukkaa rakennuksii - tai sit iha oikeest päält... Ot siitäki sit selvää.

Ja mitä se lunastusmenettely sit käytännös tarkottaa? Koko tontti, se osa tonttii, mikä menee "jyrän al", ja mil hinnal, millo ja mite...??? Juu-u! Ei lopu kyssäritkää iha heti, ei.

Nymmää lähre rauhotuslenkil koirie kans. Vesisatteesee ja pilkkopimiähä iltaha.