Aamupäivä men tytön kans asioil ja käyttii sit Hesel syämäs viäl ennenku heiti hänet takasi kouluhu. Viimisest heseilyst onki jo iha "kiitettäväste" aikkaa.

Sit käviv viäl ruakakaupas samal, ku kert liikkeel olin lähteny, ja sainki uskomattomam mont muavikassillist kamaa. Ihan ku olisisi ostanu kaupan tyhjäks - eikä viäl ollu eres jouluruakkii mukan. No, eipähä tartte vähää aikkaa sit uurestas käyr.

Tänäpe taas yks sellane päivä, ku tuntuu, ettei päivä valjentunu lainkkaa. Sumust koko päivän ja kovi pilvist ja mussukkaist muutenki. Sikku just rupes orottamaha, et koht se päivä alkaa, ni alkoki pimenemähä taas.

2152999.jpg2153002.jpg


Mut saimpaha sit jatkettuu siivoomist. Kaikellaist krääsää sitä sit onki telkan ympäril ja pääl täsä aikaa myäte kertyny - muutaki ku pölyy. Ei tair kovaste ol eroo enne ja jälkkee - yhtmoisest kaikkee kirjaa, romppui, ku aikasemminki - ja sit näät joulukoristukset viäl päälle. Olisisi laittanu hyllyn reunoil kuusinauhaa, jos olisisi löytäny SEN laatikon, misä ne ova. Katotaa, saaraanks niit tänä joulun lainkkaa. Varapallikki olisisi laittanu säästöhö jonnekki muual, mukku ei oikkee ol paremppaa paikkaa. Tual eivä ol tiäl, et saavas sit ol, misä ova.

2153011.jpg2153014.jpg

Takam päälyne ol iha noes ja pölys ja sen sellases - ja sit laiti noit taulupohjat kans talttehe. Viäläki o toi siskom perheel maalattu Piksun kuva ilma kehyksii kokonas, mut täytyy vaa siirttää seki ens vuarem pualel, ei mahra mittää. Tää siivous ei sentäs nyy ottanu mittää kamalii aikoi, ku ei ollu mittää suihkujen kans pelaamissii - se ku ol alt jo poijes.

Silti mää em meinaa enää tänäpe mittää enempii tehräkkää - siis siivoomissii... =oD