Illan kokouksehe päätinki kokeil vähä erillaissii pikaleivoksii: luumurahkatorttuleivoksii.

2129721.jpg

Ainekset:
lehtitaikinapaketti (pakaste)
kanammunaa pääl
hasselpähkinärouhet pinnal

Täyte:
2 desii kuahukermaa
2 desii maitorahkaa
2 desii luumumarmelaadii

2129734.jpgSulat lehtitaikinalevyt pakkauksen ohjeem mukkaa. Jaa jokane levy kolmeen suurimpiirteis yhtkokkosee palasee, voitele kanammunal ja ripottel pähkinärouhet pinnal. Paist uunis jottai pikkase reilu viis minuuttii 225 astees. Varo ettei pala (mul men toine pellilline mustaks, ku ihav vaa meinasin, et ehrin viämää märän pyyhkeen pesukoppaha ja tulin takasi - sit ol myähäst jo).

Vatkaa kerma vaahroks, lissää maitorahka ja luumuhillo joukkoho. Lait seos jääkaappihi jäähtymähä ja pikkase jähmettymähä sil aikkaa, ku leivoskuaret paistuva ja jäähtyvä.

Ku lehtitaikinaneliöt ova jäähtyny, leikkaa ne kahtee osaha; pohja ja päälipuali irti toisistas. Lisää täs vaihees liivateaine rahkaseoksehe, jos haluut sen varmast kiinteytyvän, tätä mää en tehny. Levit seost sopivaste pohjam pääl ja lait kansi pääl. Pist jääkaappihi jähmettymähä, kunnes ne laitetaa tarjol.

Maiston jo yhre ja vähä ol pelko, et tuliks seoksehe mittää makkuu, ku en lisänny sokerii, mut kyl se luumuhillo ol jo sevverti makkiaa, et sit olisis tullu iha hurjan äitelää, jos olis viäl makkiammaks tullu. Yhrest pakkauksest tul 24 leivost ja toi seosmäärä riitti iha sopivaste, ku ei liikaa täytet yhtehe leivoksehe laittanu. Liijan kans olisis ollu vaikkia syäräkki, ku täyte pursuisis ulos.

Taatust teen kyl toistekki!