Men suunnitelmat uusiks, ku ei löytynykkää sellassii aineksii, mitä olin ajatellu meilt ruuvaks löytyvän - ja siv viäl kiireemmäl aikataululki tein, ku huamasin, et jauhelihan viimine käyttöpäivä ol tänäpe. Ol kyl iha hyvän näköne, eikä mittää ikävii hajuikaa tullu - ja kelpas kissallekki (heh! - hyvä ain testat, ku kissa ei pilaantunut lihaa syä).

2116850.jpg

Pit ehtii kaupas käymäs täsä välis viäl, ennenku teem mittää, mut ei siin sit auttanu ku ruvet kokkailemaa, jollei olisis halunnu heittää lihaa kokonas koiril (750g - iso satsi koirillekki). Pakkaseenkaa ku ei mahtunu, et olisis sillee saanu pikkase venytettyy. Noh. Meinasin, et pakkasest pit löytyy peruna-sipulisekotust - sellasii pitkii suikaleit - muttei siält siv vaa löytyny. Mut siält löyty kaks piänt pussii perunamuusiainet. Enkä eres tiär mist nee ova tullu, ku mää en ol sellassii ainaskaa ostanu - taitaa olla ollu siäl jo vähäse aikkaa... Päätin sit kuitenki kokeil, mitä siit saa aikaseks - en ol ikinä vuakaa tällasist aineksist tehnykkää.

Sipuliki ol loppunu, eikä löytyny eres kuivattun, ku tyhjä purkki vaa. Käytin sit jauhelihamaustesekotust tilal, ku siin ol eres pikkase sipulim makkuu, ja meinasin, ettei tarvinnu sualaa erikses lisät, ku sitäki ol täsä mukan. Valkosipulijauhet ja mustapippurii vaa. Sit meinasin kevytkermaa käyttää pualiks laimennettun veren kans, mut siit ol päiväys menny jo lokakuun pualivälis umpehe. Mitenköhä seki voi ol mahrollist, ku mummiälest ostinki sen ihav vast? Vai meneeks aika oikeest nii noppeest, hmm?

Noh, eiku paistamaa jauhelihaa - kahres eräs, ku sitä ol niim paljo. Paistomarkariinii käytin pikkase pohjal, et siit vähäse tulis makkuu kans. Sit laiti perunat vuakihi sulamaha ja sekotin keppuhu yhre purkillise kermaa, samankokkose määrän vet, kolme kanammunaa joukkoho, mausteet sekkaa ja sit raastin pikkase juustoo kans joukkoho viäl. Ku jauheliha ol kypsää, kaarin sen ekan vuuallisem pääl ja laiti uuren satsin lihaa paistumaha. Sekotin pikkase jauhelihaa sinne perunoitte joukkoho kans. Ku toine satsi ol laitettu ja sekotettu, kaarin kermanesteen mausteines pualiks kumpaanki vuakaha.

Toisehe sit lisäsiv viäl yhrest Aura-homejuustopalasest jäljel olevat siihe pääl. Mää tykkään täst, mut moksut ei. Eli toises ov vaa pikkase tavallist kermajuustoo (poika kuarii tänki ain poijes). Pit laittaa siihe sillee, et ne kummiski sit erotti, ku tuliva uunist ulos - tai siis ku mää otin ne siält ulos. Paiston 225 astees joku kolmisev varttii. Olis varmaa sellane pikkase reilu pualtuntinenki riittäny jo.

Ainekset ilma määrii, ku nyy ol kaik mahrolliset loput mitä talost löyty,
epämääräst määrää siis:

perunamuussiaineksii (pakaste)
jauhelihaa
paistomarkariinii (jauhelihan ruskistamisee ja vuakie rasvaamisehe)
kanamunii
kermaa
vet
sipulii (mul tul nyvvaa se määrä mitä jauhelihamaustesekotukses ol mukan)
mustapippurii
valkosipulijauhet
juustoo raastettun
homejuustoo palasin

Iha ol jännää maistel tätä. Moksut omaas ja mää omaa vuakaa. Ainaki nyy jäi ruakkaa huamisekski, ku ei syätty "oikeest", vaiks silti se kyl men kaupaks tyylil "iha pikkase lissää viäl"... Sualaa mum miälest olisis voinu ol pikkase enemmä kummiski, mitä tosa sekotukses ol mukan, mut sitä onneks sai sit lautasel vähäse lisättyy. Ja se oikkee sipuli olis varmaa tehny kans paremmaks maun, mut kyl täst iha syätävää tul!