Heh! Men eiline ilta aika myähäsee, ku innostusisi tekemää Kissil omii tossukoit. Pit ne saar valmiiks ast, ennenku malton nukkumaha men. Aamul sit ekaa kertaa testattii.

2114910.jpg

Vettähä siäl sato ulkon, ni ekaks putkilopaita pääl, et saa selkä- ja rintakarvoi suajaha, sit tossut tassuihi. Eilisest vanttuilust "viisastuneen" lisäsiv viäl piänet muavipussit tassuihi enste, mink pääl mää laiti näät tossut. Tulipa piänen näköseks tassut, ku se pussi piti tassut sirosti kii, eikä nii lappion ol, ku normaaliste.

Tossukat ova pareittai ketjusilmukkanarul kii toisissas ja laitiv viäl takatossukat kii etutossukoitte naruhu, ettei takaosa lipsahra hännäst ohi ja tipu ales kokonas. Mut alku hyvi, ni loppu ei sit iha suunnitelmiem mukkaa mennykkää.

Olttii päästy vast joku muutama metri ettippäi, meijä roskiksel saak, ku huamasin, et Kissilt jo toine etutassu köpöttää ilma tossuu ja ku sit sitä laitin takasi pussihi, ni huamasin, et näät tossut muute painava iha hurjaste näi märkin. Kiristin narui pikkase, et jos se auttais. Sit jatkettii matkaa ja Kissi kävi tiämpiantareel pisullas ja simmää huamasi, et tuuli retuuttaa yht pussii siäl ojampenkal ja tarkistin Kissin tassut. Nyy ol sit toine etutassu ja sen samampualeine takatassu irti. Molemmist pussit poijes. Toist pussii en ehtiny eres nährä missää. Sen tuuli vei nii noppiast jonnekki. Nyy ol sit neljä tossuu, mist yhrest puuttu pussi. Hetkem pääst huamasin taas, et toise takatassum pääl pomppii yks tossukka - ja tassu ol sit tiätty ilma - ja siitäki ol pussi lähteny jonnekki.

Simmää en enää viittiny eres yrittää laittaa tossukoit takasi ja ei aikaakaa, ku Kissin kaik tassut ol tossukoist poijes ja tepsuttel menemää kurasel penkereel ja tossukat pomppiva misä mikäki. Kotti tulles ei meil enää ollukkaa ku yks pari jäljel, et toine ol jääny matkav varrel jonnekki - ei ollu narut auttanu. Tassut oliva iha ruskeet ja hiakkaset kainaloihis saak, eli pit käyr ne huuhtomas puhtaiks. Ei muutaku suunnittelupöyrän äärehe uurestas ja miättimää uut ratkasuu tassuje puhtaan pitämiseks.

Venähti aamu "pikkase"...