Nii se päivä sit vauhrikkaaste men. Ol kiva nährä vanhuksii, sisaruste perheit ja Lalla-koiruliiki. Isännäl riitti into kokkailemissii ja kokeiluihi ja jokasel löyty jottai suuhu laitettavaa. Lalla ol meil nyy ekaa kertaa ja vaiks meijät ihmiset ja Mimin on tavannu aikasemmi, ni Kissi ja Kyösti ja kissat oliva uussii tuttavuuksii. Hianoste kaik silti men. Treffattii pihal enste ja annon sit Lallan haistel yks kerrallas meittin vuffei, ni ei ollu kolme kimpus yhrel kerral. Lalla heitti enste ittes seljälles, mut siit sit tilanne äkkii normalisoitu. Sisäl huamas het, et Mustis o viaras kissa, ku toine tul kattomaa menoo ja hyppäs tasol ruakakeppujes viärhe. On Lalla vaa nii rauhalline tapaus, et ei mittää reuhuumissii tullu uusist kissatuttavuuksistkaa. Susu sit lopult kans soffal sai Lallaa haistel - ja vaiks häntä ol sellase minuutin aja lamppuharjan, ku huamas, et viaras koira siin makkaa, ni sit pusutelttii jo pualin ja toisin. On näät nii ihanii! Ja Lalla ol TOSI reipas!

Pöytää pikkase eri taval laitettun, ku tul eri muanaaki kokkailtuu...

Kipot syämist ja kastikkeit varte. Tikut tiätty kans.

Teet purkeis orottamas käyttöö.

Kaht erilaist pataa, pikkase muakattu hotpottii. Kiinalaisittai tehty ja pitkää haurutettu - lämpimän säilytetty uunis. Vihannekset ja lihat sulas sovus.

Kuivakalaa tais iha pikkase vaa joku maistaa - o oikeest niimpal saman näköst, mitä itte käytetää kissoil ja koiril herkkun, ettei oikkee herättäny ruakahaluu... Koostumukseltas ol pikkase sitkeet, ei siis iha täysi rapisevan kuivaa, niinku jotenki olin orottanu.

 

Pikkase lähikuvii koristuksist. Voip näil Kiinas ol joku oma merkitykses, mut niist ei meil ol mittää tiattoo. Toiva ainaski tunnelmaa kynttelikös roikkuessas.

Joku kirjain täsäki o, et jottai tarkottaa. Kiinalaise uurevvuare toivotus kait, oletettavaste. Verhotankost pistettii näit pari roikkumaha. Sopi jouluverhojen kans iha hyvi yhtee.

Käyttämättömiks jäänet keput. Ei niit montaa jääny, ku vertas siihe alkutilanteesee. Kauneit kyl.

Ankankoivet jäivä pakettihi, viaraist ja rohkeist maistajaisist hualimat. Pit sit itte avat sej jälkkee, ku viaraat lähtivä ja saattiinki huamat, et yhres pussis o kolme pussii sisäl...

... mist löytyy sit yks koipi. Se ol tollase pikkasen hyytelön sisäl - iha kanankoiven näköne muute, mukku en tykkää eres kanast kylmän (kanasalaatti pikkasen poikkeuksen), ni ei tullu intoo tätä ruvet maistelemaha. Eikä siit innostunu kukkaa muukaa.

Jännii näät eri kulttuuritavat kyl. Koht alkaaki taas se mun viikon ainut vakkari tv-ohjelma, eli Riivatut Talot. Pitää ehtii koirien kans pikane lenkki tekemää enne sitä.