Varotuksen sana: nyy tulee sit tuutin täyrelt, et jos sul o hyvä päivä menos, ni älä jatka täst ettippäi.

Mää alotan nyy - taas - vanhoi kaivelemal, ku mää tämmöne olen, et ain ikävän hetken tullen verän jottai vanhoi asioit esihi. Meillähä hajos alkusyksyst ekaks telkku, sikku saatii siirrettyy pojan tv olkkarihi, hajos rikipoksi. Tätä tekniikkakatoo sittemmi ollaa jatkettu vuataval hanal, kärähtäneel kaffenkeittimel ja eikös sit ol ruvennu jääkaapin termostaattiki temppuilemaha (vaiks o  piänel, voi tavarat ol jääs ja toisinas sit o iha lämmin). No, jääkaappi sentäs toimii siis kummiski viäl, ettei siäl sisäl iha huanelämpötilaa ol ollu, mut ei se kunnol pela.

Lisäks meijä nettijakaja, wlan-kone o alkanu temppuilemaha ja se o pitäny resetoir mont kerttaa päiväs, et saaraa linjat taas auk. Jollei se toimi, ei toimi sähköpostikaa, saatika muut nettijutut. Pitänee varautuu hankkimaa sellanenki vehje vissii täsä jossaivälis.

Nyssit erellisiltan rupes pesukone temppuilemaha. Se ei saa purettuu vet poijes lainkka. Ja käyntihi laittaes jo se pittää sellast "naksutust", niinku joku ratas ei oikkee kohrallas pyäris. Linkouksen kans onki ollu jo pitkään onkelmii, et o joutunu sitä erikses laittamaa pääl, onneks o sellanenki vaihtoehto konees, mut ny sekää ei siis enää toimi.

Ja tiätyste meil o nyj jo vuari pyykättävää orottamas pesul pääsyy - ja lissää taitaa tul. Tää meijä pesuhuane ku o pikkane, siin o just ja just tilaa saar täsä pääl oleva kuivausrumpu ales, mut sit ei enää tyäskentelytilaa paljot olekkaa... Ja jotta ton pesukoneen saa huaneest poijes, se pitää enste nostaa kuivausrummum pääl ja siit siv vast ulos. Isäntä kyl muistel, et siit pit ovi nostaa poijes ennenku se onnistu, ku se aukko o nii jämpti. Saas nährä. "Kivaa!"

Simmää huamasin Kissin turkkii käsitelles, et täl neiril o nyy joku kova patti kyljeski. Se ei näyt toist sattuva mitenkää, iho siin on siisti ja ehjä, mut jottai kovaa siäl ihon al o. HITSIT! Kissi kyl menee ku ennenki, ei mikkää näyt haittaava. Mä sit kuitenki soittamaa eläinlääkäril ja keskusteltiinki pitkää. Meinas, et koiril tulee rasvapattei välil, mikkä ova vaarattomii, eikä ne vaivaa koiraa lainkaa, se vaa, et ne yleisimmi ova sevverti pehmeit, et antava pikkase myäte sormie painalluksest - tää Kissin patti ei kyl anna. Sit meinas, et taistelevakko meijä koirat keskenäs, et jos o leikin tiimellykses törmänny johonki huanekkalun reunaha, niist kyl yleensä tulee sen "kuhmun" lisäks mustelmaki, mitä siis Kissil nyy ei ol. Sit tiätty yks vaihtoehto on kysta tai kasvain. Pitää nyy seurat sitä vähäse aikkaa, et muuttuuks se jotenki. Äkkii se o ainaski tullu. Nii iso pahkura se o, ettei sitä voi olla turkkii harjates huamaamattakaa. Jollei se ol paris viikos hävinny, sit pitää käyr taas lääkäril näyttämäs - ja tiätty enne, jos se ruppee kasvamaa tai ruppee tulemaa lissää niit pattei. Mää en ala!

Lisäks mää olen tapellu sit oman pankkikortin kans, mis o Masteritoiminto samas. Se ei suastunu toimimaha yhres kaupas eikä yhres automaatis. Sanos kaupas, ettei sil voi myyrä ja automaatil, et kortti ov vialline. Juu, simmää riännän pankkihi, et mää tartten uuren kortin ja rahhaa nyy, et pärjätää täsä väliaika. Tilil ku sentäs katet pitäs olla. Noh, pankis sanova, et kortti näyttäisis kyl toimiva iha oikkee ja hyvi, et senkus menet talon seinäs olevast automaatist vaa käteist nostamaha, ni selviis halvemmal. Ja siältähä sitä rahaa sit tuliki. Voi helevata! Tosi ärsyttävää, ku maksuväline, jota siis yleensä aina käytän, ku käteist ei yksinkertasest ol, ei toimi kunnol. Nyy ei tiär, mite uskaltaa kassal mennä kärryllise tavaraa kans, ku pelkää, et mitä jos taas kortil ei saakaa ostaa... Uure tilaamine "muutev vaa" maksaa maltait, jos olisis ollu virheelline, sit olis ollu vähä halvemp. Ei kiva, ei lainkka!

Sit käytti pojan kans valittemas silmälasikehykset ja pariv viikom pääst sit menee sellane isompi potti sit taas, ku käyrää ne hakemas. Plikan silmälääkäri o ens kuun pualvälis ja siitäki taitaa tul samammoine menoerä sit. Juu, et säästä täsä sit. Ja oon ollut ärsytyksissän ton meijä sähköyhtiön laskutuksenki kans, ku tottusin jo aikasemman kans niihi tasamaksuihi, mikä mum miälest ol hyvä. Nyy kesäsi ei ol sähkölaskut paljo mittää, mut kikkara-kakkara, millassii laskui sit talvisi lähettelevä: kuus - kahreksansattaa kerrallas. Jumankek! Se muute ain kirpasee!

Ja eiks sit tääl Vuaratukseski o kuvatila jo 99%:st käytetty ja nyssit pitäs valit kaks tai yks tapaa saar tilaa lissää - mainostamal tiätty! Et tämäki sit osus just tähä kohtaa, ku yleine ärsytyskynnys o iha jumalattoma alhaal muutenki. Mää mittää lissää mainoksii haluu sivuil, tuntuu, et niit o iha tarpeeks jo ilmanki. Oon sit photopukeettii nyy kuvatilan käyttäny, vaiks se tekkeeki tän kirjotteluhomman monimutkasemmaks, ku pittää ain toi vuaratuksen http://-alku poistaa alt ennenku saa uut osotet laittaa. Kiusa se o piäniki kiusa vissii - silt nyy tuntuu. Mää ku tykkään, et plokis olis paljo kuvii, mut kattotaa kui tätä näi sit jaksaa, vai jaksaaks eres. Jos siirrynki takasi omie kotisivuje kuulumissii kirjottelemaha ja lisään kuvat sit kalleriaha erikses... Seki mahrollisuus ku o sentäs olemas.

Täst kaikest suivaantuneen sit otin ja siivosin. Jottai mihi sain purkaa tätä pahaa oloo.

Siivoilun kohteeks joutu nyy tää mun toimisto-arkistointinurkkaus. Sain matkalaukukki vihroste kuistil orottamaa matkaa varastoho. Täsä ne ova pyäriny jalois meijä Kiinammatkast lähtie. Ei tullu siivouksej jälkkeekää kyl hyvää oloo...

Jotenki oon iha turta.