Onha toi Ikean uus liike ollu tosa meijä lähettyvil vaiks kui kaua, mut nyv vast sain ekaa kertaa siäl käyttyy. Kävin asiakkaan luan Kaarinas enste ja sit Ikean kaut kotti.

Tavaraa tul - jos minkäki näköst - hankittuu.

Lautassii ja lusikoit orottamas koneesee laittoo (täytyy muute siivot ja pest tiskikaapikki, et mää saan näät mahtumaha jonnekki), muutamii vaatekoukkui orottamas kaapin seinäl laittoo (kuistil), seinäkippoi veskihi, maustepurkkei ja yks kynttiläpirike.

Huapii, lakanoit, tyynyliinoi, verhot ja uus isomp koiram peti. Se saa kyl vähä aikkaa viäl ol pakkauksessas, ettei ol täys karvas ja omittu ennenku Kadi ees pääsee kotiutumaha meil.

Olkkari enne...

... ja jälkkee. Piänt kevätfiksaust. Halval ja piänel vaival. Kohtaha ne ova iha karvas ja sekasi, mut nyy näyttävä iha kivoilt.

Köökki enne...

... ja jälkkee. Älkää välittäkö mun römppeist, ku toimiston tulee tota keittiöö käytettyy... Mää ihastusin noihi verhoihi, ku niis o sitä meijä vihreet ja sinist yhristettyn kauniiste. Nyy paistaa aurinko nii kovaste, ettei siit kuvioist paljoo näy, mut AIN ne ova paremmak ku ne ikkunoihi roikkumaha jääneet jouluverhot. Ja pakkoha se sit ol vähä luuttast noit ikkunaklaseiki, ettei viittiny uussii verhoi likassii ikkunoihi laittaa.

Ja apulaine mul ol mukan koko aja. Mustis seuras tarkkan, mitä tapahtuu. Kävi haistelemas "uuret" soffat ja nojatualit, tarkistamas verhot ja tiskipöyrän astiapinonki. Tarkka tyttö!