Stansta tosa jo vähäse aikaa sit haasto mut tällasee meemihi ja jotenki vaikutti nii vaikeilt nee asiat, et pit jättää miättimisaikkaa välihi. Ei ne kyl täsäkohtaa ol paljoo helpottunu nää, mut jos jätän pitemmäks ajaks, ni unohran kokonas...

Kallein aarre:
Perhe ehrottomaste. Sisältäen isännä, lapset ja näät tassuttelijat. Vanhemmat ja sisaruksekki perheines ova hyvi, hyvi lähel syränt.

Paras kirja:
Vienan punainen kuu, Laila Hietamiehelt. Oon lukenu sen varmaa pariinkymmeneen kertaa ja ain vaa yht upeelt kuvaukselt tuntuu. Se elämä siihe aikaa, siäl paikas, ol NII erilaist ku nykyää ja ihanku olisis elokuvaa kattonu, ku nii eläväist tekstii o. Ja silti ihmiset ova siäl iha samallaissii, ku ihmiset ovat nykyäänki.

Rakkain lahja:
Mul tul ekan miälee vanhempie ja sisarustem perheilt saamani 40-vuotislahja: yhteist aikkaa. Se ol ehrottomaste parast, mitä olisisi syksyl voinu saara.

Parasta musiikkia:
Tilanteen mukkaa. Välil kaipaa menevää, rytmikäst ja lennokast musiikkii (eli EI mittää jatsii) ja välil sit jottai herkkää ja hentoo. Kiinalaine kansanmusiikki toimii tosi hyvi iltasi rauhottavan taustamusiikkin.

Lempiasuste:
Verskat ja t-paita. Löysät, lötköt ja rennot, mukavat pääl.

Korvaamaton pahe:
Napostelu (sualaine JA makee). Hih!

Lempikaupunki:
Mul o näit kaks: Uuskaupunki ja Naantali. Puhtaaste ajateltun vaa estetiikkaa ja tunnelmaa - politiikast en tiär mittää. Jos oikkee pittää kallistuu jompaha kumpaha, ni sit se menee Ukihi. Siäl vaa o NII ihana kävel kapeit katui tai sit sitä lahrenreunaa ja nauttii vanhast puutaloiryllist.

Kauneustuote:
Ilma päivävoiret en tul toimehe, mut siihe liki menee kyl muukki kosteusvoiteet - herkkä atooppi-ihone ku olen.

Kaunein elokuva:
Ei tul sit mittää miälee...

Inspiroidun:
Kaikellaisest yhteisest tekemisest ja puuhaamisest. Ihmiste tapaamisist, viarailijoist, lemmikkie ja lasten tarpeist... Vaiks mist.

Oliskos se ollu siin? No, ei jääny ku yks kysymys vail vastaust. Mää jo alkaessan ajattelin, et jourun heittelee kysymysmerkkei yhtee jos toisee... Ei sentäs sit.

Mää en nyy jatka tätä erityiseste kellekkää, mut saa napat mukkaa! Ain näit o kiva lukkee toistenki tekemän, ku meit ihmissii o joka lähtöö! =oD