... pitkäperjantaiki. Hupsahtamal johonki.

1239424785_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Herkkui o ollu pöyräl koristeen. Ja niimpal ollaa muut makosaa syätty, ettei ol tullu viäl ees piänee miälee maistel näit. Likan ottama kuva taas tämä, mikä löyty kamerast, ku syätin koneel niit omaottamii kuvii... Heh!

1239424862_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Täsä sit tätä herkkuvuart, mitä plikka sai poikaystäväs kans aikaseks. Ohjeet ja tyyli, mil näät o tehty, löytyvä täält. Näil sit herkutelttii, ku veli tul vaimos kans piipahtamaha. Salmiakkii, wienernougaat, marianne krussii. Nam!

Koirat ottiva viaraat innoissas vastaha - vaiks meijä vahtisysteemi ei kyl oikkee toiminu. Sisäl saak pääsivä, ennenku kukkaa huamas mittää. Hih! Kadiki iha innol otti uuret ihmiset valtakuntaas, pari haukahrust pit pittää - ku kaik muukki kert pitivä. Muarov vuaks. Ja koht ol taas iha rauhallist ja hiljast. Saattii rauhas kaffetel ja istuksii olkkaris. Mitä ny Kissi, Kyösti ja Mimi tunkiva jokase sykkyy, mihi vaa ittes saiva tunkettuu - sitä tavallist siis. Oliki kiva, ku saattii viarait!

Päivälenkkii tehtii nii, et poika läht toisee suuntaha Kadin kans ja käväs mettäski ja mää sit näitte kolmen kans toisaal. Ei viäl mittää juaksulenkkii sii, mut jo iha kivaste Kadi alkaa pysymähä reunas ja ossaa siirtyy reunemmas reuna-käskyl. Fleksii ei kyl viäl uskal kovi pitkäl pittää, mut pitemmäl jo ku mitä iha alkuhu.

1239425756_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Onha täsä ollu Kadil paljo opettelemist. Täytyy tutustuu uusii ihmisii ja oppii toisellaiset rutiinit, ottaa toiset koirat ja kissakki huamioho. Ei voi omii kaikkii lelui, puruluit. Täytyy oppii kulkemaa eri ympäristös, ja viäl toiste koirie kans yhres. Rappuje kulku nätiste, ettei ryykäile ja kissavessahuaneen kialtoaluekki. Nii, ja tiäs mitä muut, mitä just nyy ei tul miälee. Mut varsi hianoste tosiaa o tää nuarneiti kaik asiat sisäistäny. Ilma mittää taistoi. Tiätty sitä o välil täytyny näyttää, et joku asia ei ol sallittuu tai joku asia on sallittu, mikä enne ei ol ollu (soffal menemine esimerkiks). Mut ihana otus on, kertakaikkiaa!

Täst se sit alkaa lauvantai. Iha ol lauvantaituntu jo eilisel päiväl ja mää aloin jossaikohtii iltapäivää orottamaa sitä Riivattuu Taloo, mut eihä se tiätty eile tullu. Muukki sanova, et ol vähä samallaist fiilist. No, tavallas meil onki kaks lauvantaipäivää täl viikol. Aurinko paistelee ja viäl ku saaraa Kissi ja Kyösti liikkeel, ni voiraa lähtee aamulenkkii tekemää.

Nautitaa pääsiäisest!