1240504047_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Täytyy loppukiri pittää näis kutomisis, ku pitäsis vissii keksii kesäks jottai muut puuhaa. Täsä o sukat ja lapaset sit samaa sarjaa. Sitä en kyl ossaa varmaks sannoo, et ovaks sit niinku samaa kokkoo... Mut tehty ainaski o. Lankoiki riittäisis viäl vaiks kuim monii sukkihi ja lapassihi. Jos yhret lapaset viäl teen ja sit olis talvijutut tehty ja jatkais syksyl sit taas.

Täst vaa herää kysymys, et mitä kesäl sit?

1240504183_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tehtii koirie kans pitkä lenkki ja tais ol Kössil vähä liijanki pitkä matka. Söi kyl iha kunnol, ku kotti tulttii, mut olin ehtinyv vaa iha pikkase aikkaa lapassii kutomaha, ku mää huamasin, et Kössi jotenski ourost kävel-köpöttel eteise ja keittiöv välii ja sikku kutsuin tul mul lua vuarotelle toist ja sit toist takajalkkaas nostae - niinku tavallas olis yhtaikaa kävelly ja nostanu pissimistarkotukses jalkaa, niinku urokset tekevä. Se ei ollu mitenkäs normaalin näköst.

Sit melkest samantein Kössi yritti väkisi tunkee soffan al, mihi siis ei millää mahru, vaiks pikkane onki. Tökki ja tökki vaa ittiäs sinne. Siinvaihees mun ol mentävä jo välihi, ettei loukkaa ittees ja siin samas sit Kyösti menetti takapääs hallinnan ja kupsaht siihe kumoho, mut yritti etutassuillas viäl pyssyy pystys. Silmät pyär pääs ja nestet valu nii kirsust ku suustaki, ei mittää vaahtoo kuitenskaa. Siinkohtaa paikal sit tuliva kaik muukki koiruuret ja mää vaa piri Kössist kii samal rapsutelle ja höpöttelle toisil. Siin alko sit ensiks oikkia takajalka vispaamaa Kyöstil ja koht vispas toinenki. Kiäli ol pitkäl ja ja laiti sormen hampaire välii, ettei pure kiältäs poikki ja nyy tul vaahtooki pikkase, tai sellassii ilmakuplii, mite sitä kuvais. Koko tähä juttuhu men varmaa yhteensä viitise minuuttii ja toi kouristus pakkoliikkeines ei kestäny ku joku kymmenise sekunttii. Kyl se näytti iha piänelt epileptiselt kohtaukselt.

Poissaoleva Kyösti ol vähä aikkaa täj jälkkee. Mää harjailin Kyöstin ja Kissin turkkii siin vuarotelle ja ku meno ol taas normaalii, kipasin Kössin kans pihal. Poikapöksyt oliva iha täyn pissii, et oikkee kunno lätäkkö olis sisäl tullu tosa, jollei noit olisis ollu. Ja ulkon sit poika pörhäls menemää iha tavallist menoo ja nostel jalkaa yhtee jos toiseem puskaha. Reippaast men rappusekki nii ales ku ylöski taas kottitulles.

Hitsit sentää! Täytyy tätä nyy seurat, ku näit kohtauksiiha voi tul toisinas ihmisilki, eikä sellaset muutamat tarkot viäl mittää, mut jos alkaa tul enempi, ni sit täytyy ruvet tekemää enempi asial jottai. Kössi-rukka!