Ei tullu eile enää päivitettyy plokii, ku pyär ukkone täsä meijä ympäril. Ei iha päält menny, ku kiärs, mut satteen toi ja tuulen. Vähäse aikkaa yritin ilma virtapiuhaa netis pyärii, mut ky nii huanoste sil ruurul näk, ettev viittiny mittää päänsärkyy ehrontahro ittellen yät myäte hankkii.

ukkonen1.jpg

Ilma men iha tyyneks - ja tosi painostavaks. Ilma niinku paksuuntu. Ja tiätty tul pimeempääki. Pilvet alkova lähentyy iräst, eli Vahron/Paattiste suunnast.

ukkonen2.jpg

Sit alko satamaha. Enste iha sillee pikkase ja lopult iha hurjaa haipakkaa. Koko maailma men iha harmaaks ja näkyvyyski hävis.

ukkonen3.jpg

Sateenkaart alko rakentumaha.

ukkonen4.jpg

Siit tul oikkee iso ja vahva. Hurjan kaunis. Mää en kyl tiär mite näist kuuluis oikeest ottaa kuvaa, ku se kutistu iha vallam piäneks näis. Jos joku tiätää, ni vinkkei otetaa mialuuste vastaha!

ukkonen5.jpg

Sateenkaari tuntu tuava sen tuulen tullessas.

ukkonen6.jpg

Ja sit niit sateenkaarii oliki kaks viärekkäi. Toisest ei kyl näis kuvis näy ku aavistus, vaiks silmil se näkys tosi hyvi. Hö!

Mut ku sare oikkee kunnol alko, häipy sateenkaariki. Sit vaa oltii ja höpötettii, ku salamat leisku ja ukkone paukku. Enempi se tuntu tuleva tualt iräst ja eteläst ne äänet. Varsinaiseste yhtää salamaa en nähny. Neki oliva nii kaukan. Mut leiskuntaa kyl.

Jäin oikkee miättimähä, et oliks tää itte asias nyy kesän eka ukkone? Tais olla. Kadi meil men enstealkuu ympär kämppää vähä levottoman, mukku kukkaa muu ei ollu millänsäkkää, ni rauhottu sit itekki soffan viäree lattial maate. Ei ol mittää tiatoo, mite Kadi o entisis koreissas metelihi suhtautunu (siis niinku ukkosee tai uurevvuare raketteihi ja sellasii). Mut ei ollu mittää onkelmii. Se o hyvä se!