Juu, tästähä sitä o tullu sivulauseis jo kirjotettuukki. Eile ol melkone hulina päällänsä pihal. Ja mullistus kävi. En satteen takkii saanu kunnon kuvii, mut kyl näistki jottai käsityst saanee:

piha1.jpg

Valosast ja kuivast alotettii. Kaivuri pihal - hommat alkakoot!

piha2.jpg

Sorakuarma. Jo ol menny hämäräks tianoot, mut viäl ei sentäs satanu.

piha4.jpg

Kellarikopin ympärystä umppee.

piha5.jpg

Täytet painuneesee kohtaha nurmee.

piha6.jpg

Jätemaat poijes.

piha7.jpg

Haa! Sit alko sare - kaks kasaa on kuitenki jo poijes silmist! JEEEE!!!

piha3.jpg

Takaterassiv viäres ov viäläki ollu ne isot omenapuun juuret, mikkä otettii terassin alt poijes. Se kasa siirty kompostipaikal. Jos vaiks joskus intourutaa jotain kyhäämää siit juurest. Kokeilin sitä jo täsä aikasemmi ja nii painava se o sellasenas, et paljo täytyy piänentää ennenku itte sitä kottikärryjen kans mihinkäs siirretää.

piha12.jpg

Siit paikast tul näi puhras.

piha9.jpg

Kadi huamas het, et jottai o takapihalki menos ja unet keskeyty.

piha10.jpg

Siälähä se kone hääräs jottai.

piha11.jpg

Pakko ol tulla vähä lähemmäs tutkimaa asiaa. Vaikkei siit kyl sen enemppää eikä paremmi nähny.

piha14.jpg

Koneen kulkemistej jälkkee etupiha ol mahtava kuravellilöllö. Onneks vaa pinnalt, ku al o kovaa kuivaa savee. Ei ollu pelkoo koneen pellol uppoomisest. Kuva o otettu sateen kastaman ikkunaklasin läpitte.

piha8.jpg

Ulkosaunan vanhoje portaire siirto oliki ykslai operaatio. Ei ollu kauhas voimaa pistää sitä kappaleiks, ni pit sit yhten kasan se laval nostaa. Ja ammattitaitoste tekijöire ansiost se hyvi onnistuski.

piha13.jpg

Ja piha tul sit näi tyhjän näköseks. Ainut vaa, et se meijä yks ruusupuska, mikä täsä o sentäs kasvanu ja kukkinukki, läht sit saman tein. Snif! Mut tul avaraa ja ne kamalat jätekasat saatii poijes. Kaikenkaikkias oon iha valla tyytyväine!