Päänsärky kiusas koko päivän - eile siis. Alko sellasen pikkasen, et mää aattelin sen oleva jottai kaffehampaan kiristyst, mut ei se sit mennykkää kaffel poijes. Ja ku yriti tehrä täsä koneel töit, särky paheni vaa. Ei auttanu särkylääkekkää. Ku meinasin ottaa piänet päikkärit, et jos se auttaisis, ni emmää saanu unt keskel päivää. Mää oon siin kyl yleensäkki tosi huano. Joskus vähä illemmal voinki sit vahinkos väsynä nukahtaa soffal tai jottai, sillee tarkottamat, mut jos oikkee yritän, ni ei tul mittää.

1252469499_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sain sit kummiski loppuhu tän seuraavan boleron. Sain sen sit illal viäl kyhättyy kiineski, mut kamera om plikal, ni en saa ny liitettyy kuvaa tänne. Se tulee sit myähemmi.

Eile sato kans vähä välii, vaiks aurinkoki pilkahtel toisinas. Ruaho senku jatkaa kasvamistas ja mee vaa voivotellaa, et "pitäis, pitäis"... Ei aut lähtee märkkää ruahoo leikkaamaha, ku siit ei yksinkertaseste tul mittää. Nii vilpost o alkanu olemaha, et täsä pitkäst, pitkäst aikkaa ekaan kerttaa laitin takkaanki tulen. Mittää muut lämmityst ei viäl raaski pääl laittaa. Ja kyl se vaa kummaste lämmittiki. Tuhkaa vaa tul kamalat määrät, ku poltin nyy takav viärehe kasaks kerääntyneet paffilootat ja sanomalehret. Ja kyl se vaa takka niilläki äkkii lämpeni. Liija kuumaks ev viittiny laittaa, ja pit varovaiseste alkaakki, ettei olisis koko kämppä koht ollu savuu täyn, niinku om muutamii kertoi käyny, ku o polttotaukoo jonkuv verra ollu.

Puhelinki o jatkanu sitä soimistas täsä kovaste. Mää oon mont kerttaa ollu toises puhelimes, ku toine alkaa soir yht aikkaa. On tää kans. Mää tairan täsä ruvet tekemähä nii, et laitav vaa puhelime äänettömäl, ku teen töit, ni ei omat hommat keskeyry sen takii koko aja. Suurin osa (99,9%) soittajist o ollu myyjii. Tiijättekste, et nykyää joku lastevvaateliikekki soittelee puhelimel asiakkait? Ei kyl jääny firman nimi miälee, mut kova ol kartotus, et onks teil moksui ja mink ikkässii. Huh! Olisis ollu alusvaattei, kenkkii, t-paitoi, takkei ja tiäs mitä muut. Ku kuuli, et meijä plikal o jalka 40 ja pojal 46 numeroo, ni meinas, et sit taitava ol vähä liija isoi meijä valikoimihi, kiitos hei! Juu.

Nyy aurinko paistaa ja päätä ei särje. Josko tää täst päiväki sit aukenis, kuha ehriv viäl vaa sitä aamukaffet kitusii saara. =o)