Jostai syyst en ny pääse kirjautumaha Photopuckettihi, misä mun kuvat kaik ova, ni täst tulee kuvaton postaus täl kerttaa.

Keli nyssit kovaste vaihtelee: sataa, paistaa, sataa, ja sataa JA paistaa... Jätin lopult valot pääl, ku tuntu, et koko aja sai rampat sytyttelemäs ja sammuttelemas niit. Ku ei töist tahtonu tul pimiäs yhtää mittää. Mikreeniki vähä näyt tulemisem merkkei, mut onneks se varottaa, ni osas ottaa lääkityst, ettei pamahtanu oikkee kunnol pääl.

Vähä o vattaki oikutellu täsä. Ne naistevvaivak ku o koht alkamas taas. Et se ossaa ain ärsyttää seki. Ei mum miälest mikkää ihme, et tulee kiukkukohtauksii naisil, ku alavatta nipistelee ja polttaa, turvottaa ja monest viäl sit ripuli tähä kaikem pääl. Pitäs ol tosi tarkka, mitä suuhus laittaa, ni saa vähä helpotust, mukku ei sitä ain tajuu. Ku olisiski näät vaivat kellontarkkoi, mukku heilahtelee viikol etti ja taappäi, ni siin o käytännös kahrev viiko heilahteluu. Ja se ruaka pitäsis osat ajatel jo enne mittää oireit. Ei mittää rasvast ei mittää makkiaa, eikä myäskää mausteist. Juu.

Ja eikös me osuttu koirie kans sit aamulenkij jälkkee lenkil JOKA kerta nii, et päästii ulos kuivin, mut sit lenki aikan alko oikkee kunno sare. Likomärkin tulttii kottii. Sit vois sare jo lakat, ennenku päästii sisäl kuistilt, misä yritin koirat kuivat ja putsat kaikellaisest mukkaatunkuuvast: kuivist lehrist, heinist, kävyist, hiakkajyvist... Huh-huijaa!

Illal tupsahti päähä yks kuvioirea kutomises ja yritin sitä sit vääntää ja kääntää monel eri taval mallitilkun kans, mut ei se vaa toimi ku vaa mum pääs. Hitsit! Mää ku en ol mikkää mallitilkkujen tekijä muutenkaa, ni seki otti pattii, mut luavutiv vast jonku kymmenenne yrityksej jälkkee. Siit vaa ei tul mittää, ni ei tul - siis mun tairoil. Rupesin sit boleroo tekemähä. Tuttuu ja turvallist!

Hurjan kylmä yä o takan ja tul vähä viluki aamuyäst. Ei enää pelkkä pussilakana tahro tarppeeks lämmittää. Onneks sit Susu ja Mustis tuliva lämpöpattereiks kans, sain vähäse apuu, ettei tarvinnu lähtee silt seisomalt peittoo mistää hakemaha.