1252735886_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ihana keli ol eile. Piän tuulevvire, aurinkooki riitti. Ruahoo ei päässy leikkaamaha sen kosteuren takii, mut ei se viäl sentäs viäl mittää heinikkoo oo.

Aamupäiväl oikkee osannu keskittyy mihinkää, ku orotiv vaa pakettitoimitust Kiinast. Soitto tuliki sit siin yhrentoist paikkeil, et o just Porist etelähä lähteny, et kait meil ollaa koton parin tunnim pääst. Ollaa ollaa. Siin välis sit jo pystysinki pikkase hommiiki tekemähä ja koirat sit "herättivä", ku auto peruutti pihal. Sen peruutustuuttailun kuulin kyl määki. Otin Kissim mukkaa ulos, ku tää neiti o se haukkumise maailmammestari, mikä saa sit toisekki jatkamaha ja jatkamahav vaa. Ulkon ei tää haukkunukkaa sit ollenkaa. Ni ei haukuttu sit sisälläkää.

1252736642_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja ku auto ajo poijes pihalt, ni näät kaks "kiikasvaneet" sitä sit yhres katteliva ja kuulosteliva.

Mont pakettii tul, et nyy o taas autotalli piukas kamaa. Ol hyvä, ku tää kuski ol meijä pihas varmaste jottai kymmene minuuttii, ku kantel paketit ja höpötti koko aja menemähä. Sain kuulla heijä taloremonteist, muutoist, koirist ja harrastuksist, maailmammatkoist ja tiäs mist siin samal. Heh! Taitaa toi kuljetushomma olla aika yksinäist puuhaa.

1252736440_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja urutha ne siält sit esil ekaks otettii. Kamala homma ja ettimine, et saattii näät Kiinan töpselijutut vaihrettuu näihi kotimaissii ja kaikkee tällast, mut het ku koneesee tul virtaa, ni sitä pit ruvet näpyttelemähä. Ja sej jälkkee se ei hiljaa tainnu ollakkaa. Paitti sem matkan, ku se kuljetettii yläkerttaha. Ei sitä oikkee voi köökim pöyrälläkää säilytel...

Uus pari sukkaaki o eristyny illal. Kyl se silt näyttää, et yhres keräst riittää just sopivaste kolmehe sukkaha, ni kolme parii saa kahrest. Se o hyvä, ku mul o tota samaa lankaa eri värist vaa, toine pari orottamas viäl. Tairan tehrä näät poijes, ennenku eres miätim mittää muut. On toi nii kivaa lankaa vaa kuttoo, ettei mittää määrää.

Aurinkoine päivä näyttää tästäki tuleva. Toivottavaste pysyyki, ni saatais noit terassin kaiteit tänää maalattuu. Seki homma ov vaa orottanu ja orottanu. Eile vihro päätettii hankkii tarpeet sitä varte.