Täsä o kaikellaist touhuiluu ollu. Ja kaikkein ärsyttävin asia kuiteski on nyy se, et se meijä eteises ollu kamala haju ei ookkaa menny poijes! Se vaa o välil vähä vähäsemp ja toisinas oikkeenki vahva. Yäks! Täytyy ryhtyy vähä järeempihi toimihi sen tiimoilt. Ei ol kiva haistel oksennust, mikä ei ol oksennust eres oikeest, meijä tilas, mist haju leviää helposte ympär kämppää. Eteisest ku kuljetaa ulos, keittiöhö, yläkerttaha, veskihi ja olkkarii - kaik käytännös yht tilaa ku o. Hitsit!

liesi.jpg

Osu silmähä lehrest JUST meil sopiva puuhella. Mikä viäl sopis valla mainioste meijä pikkasee köökkihi ilma et tarttis kovaste tyhjää tilaa ympärilles. Nonni! Kyl nää asiat täst tuntuva ratkeentuva melkkest ku ittestäs! Hih! Toine asia sit o se, et millo meil olisis varaa tällasehe, mut nykku löyty tiato, et se o mahrollist, ni kyl se viäl JOSKUS toteutuuki. Uskon näi! Ei uskal lyär mittää vuasilukkuu täl asial, ni sit ei pety.

renkaat.jpg

Ja autoho tul illal talvirenkaat! =oD Ei sentää iha märkkää ja loskast keli ollu, ei eres kovaste pakkast. Eikä siin loppuje lopuks kauaa nokka tuhissu, ku vaa hommaha ryhty. Yks iso asia taas tält talvelt poijes miälest.

Tänäpe aamusti ajois ylös, et isäntä ehti heittää pojan Lemuhu bussipysäkil (sai nukkuu täl järjestelyl tunni enempi aamul) ja mää käväsin aamulenkkii silvälil koirie kans. Ku ei ollu aikaa oikkee isomppaa lenkkii tehrä, ni leikitytin koirii taskulampuv valol tosa pihal vähäse aikkaa. Enää ku ei löyry näi pimiäs noit käpyjäkää tualt mettäpoluilt. Vaiks Kadi se kaikkeist enite o ton valom perähä. Laseriiha hää toivois, mut hätäpäissäs sit kelppaa taskulamppunki valo, kunha siin o joku selkee keskipiste (joissai lampuis ku tulee sellane iso rinkula keskel, ni se ei kelppaa). Heijastin valoo välil puitte runkoihi ja sähköpylväisihinki ja kyl se ol Kadin ilme näkemise arvone, ku miätti, et mite hää nyy valoo seuraa... Hih! Kiusa se o piäniki kiusa...

Ehrin sit just antamaa karvakeril ruuvat, ku isäntä pörhäls pihal ja lährettii jatkamaha matkaa. Heitin hänet lentokentäl ja sit kipasin äkkii takasi. Kaffe maistu hyvält! Iha pimeetähä se ol viäl ku kotti tulin, et ei se niiv vaa päivä valkene enää.

mimi_rinkula1.jpg

Mimi sit ol päättäny jatkaa keskeytettyi unias Kössin rinkulas. Vitsit, et pikkane koira saa naamas nii rypyl...

mimi_rinkula2.jpg

... Onks nahka niinku yks vai kaks numeroo liija suuri? Ihana höpsö!

keli211009.jpg

Ja sit pikkuhiljaa alko aurinko nousemaha. Ei muute ollu sitä märkkää ja usvast kelii, mitä eile aamuks tänne luvattii. Ol iha hyvä ajaa Ruskol ja takasi pikkuteit pitki. Tiäkki o iha kuivii.

Vaiks nyy tul taas aasinsiltan miälehe tiäst, et oon täsä jo jokuse aikkaa (noi kuukaurev verra) pärränny tual tiäl liikkues, ku joku koiranulkoiluttaja kakittaa koiras tosa asfaltil - ja jättää ne kikkarat siihe olemaha. Se on ärsyttävää! Mää oon sit ain välil niit kuivemppii kököi potkiskellu tiämpiantareil, mut eihä niit kaikkii sateen liottamii voi tökkii, ku jäävä kenkähä kii. Juu, ollaa maaseurul ja juu, on koirii itelläki, mut emmää SILTIKÄÄ tykkää astel toiste paskojem päält tual pimiäs kelis. Mum päähä ei vaa mahru, et mikä siin o, ettei voi yhtää ajatel nokkaas pitemmäl - siis koiranulkoiluttaja, eihä se koirav vika ol. Koira pakkaa tekemähä hätäs siihe, mihi sen annetaa tehrä. Ja ainaki koira, joka o tottunu tekemää asfaltil, esimerkiks asunu kaupunkis, ni kyllähä se sitä samaa jatkaa maaseurullaki. Ihmisen tehtävä o sit joko napat läjät mukkaa (mul o ittel kakkapussei ain mukan, ku kuljen, mutten kyl haluu niit tuhlat toiste koirie jätöksihi, ku ei nekää mittää ilmassii kummiskaa oo - puhumattakaa kui hankalaa sellase pussin kans o liikkuu, ku o neljä omaa koiraa mukan) tai eres siirtää ne haittaamattomamppaa paikkaha. Tosiasiaha o, et koirankakka kyl maatuu äkkii luannos ja se toimii vaa tavallas lannottajan, ku pussihi ja roskiin heitetty läjä voi säilyy pussist riippue vuasiiki kaatopaikal. Asuntoalueil vaa tahtoo nykyää olla niimpal koirii, et siäl olisis paikat pullollas läjii, jollei niit siivot poijes.

Juuh, sellane purkaus tähä tupsahti iha suunnittelemati, mut olkoot siin. Meen nyy hakkee ittellen toise kupillise kaffet ja rupian hommihi. Illal on taas menoi tiaros.