Juuh, talo hiljeni aamuj jälkkee kummaste. Eka herätyskello tais soira siin neljäm paikkeil. Ja se soit sit varmaa sellaset kymmene minuuttii yhtäpötköö. Ärg! Kaik muut heräs siihe, muttei se, jota se yrittel herätel. Vihroste sai sen hiljaseks ni sit se soi hetkempääst uurestas - ol torkul. Sit soi isännän kännykkä siin viire tianois meijä sänkyv viäres ja seki laitettii torkuil, et se soi koht uurestas. Kääk! Nuku tääl sit!

Poika yritti pääst liikkeel ajois, et ehtii Ukin bussihi, ja vaikeet se tek. Mut onnistu sentäs. Isäntä taas ol matkal Italian Triestehe pariks päiväks ja lähtö ol ajois. Irea ei ollu herättää koko taloo täl touhul, mut nii siin siv vaa kävi. Hö!

Mut eipä täsä sit oikkee oo osannu paljoo mittää järkevää tehrä. Onneks koneet hoitava pyykkie ja astioitte pesut, ni ei tartte niihinkää pahemmi keskittyy enää nykyää. Puhelinhommii o tullu poijes alt hoirettuu jonkusev verra, mut mittää tarkkaa puuhaa en ol eres ajatellu alottaa.

1257782809_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Käsitöihi sit oon aikaa kans pistäny. Virkkaust täl kerttaa. Ei tartte laskee silmukoit, eikä miättii kerroksii, eikä mittää. Senkus tekkee vaa. Mikäs sem paremppaa tekemist sillo, ku aivot ei ol koton?