Jaahas. Jotenki o sellane olo, et täsä alkuviikos o tapahtunu niimpal, tai ainaski aivotyät o tullu tehtyy monen kuukaurenki erest, ni aika o pysähtyny. Ihmeellist!

Aamul aikasi ylös, aamutoimet poijes alt, koirie herättämine (nää ku ei tykkäis iha nii aikasest ylösnousust), aamulenkil, lehtiki muistettii postilootast ottaa mukkaha ja sit ajelui sinne ja tänne. Poika Lemum pysäkil, isäntä lentokentäl, postissaki tul käyttyy ja jottai tuatteiki heitettyy oikeissii osoitteissii.

Vet o ripotellu ja plussas lämpötila pysyny. Koirat o iha märkkii, ku lenkeilt sisäl ollaa tultu. Ei se sare sinänsä, vaa se märkyys, mikä maas o. Ja se kuramössö...

kadi_ahdasta.jpg

Kadi kans tarkkan seuraskel, ku viimeistelin huivii. Tai itte asias täsäkohtaa tein niit hapsui. Sikku niit ol tarpeeks, ol kiva heittää ne kii kaik yhtäpötköö.

huivi_vp.jpg

Ja tuliha siit sit valmist kans.

huivi_valk.jpg

Ja jottei aika kävis pitkäks, ni tein sit toisenki het perähä. Sukkalankast tehty ja isoil silmukoil, ni ei menny hurjaste aikaa. Tää näyttää vähä keltaselt täsä, mut se o oikeest sellast vaaleenhaaleet luannovvalkost.

kissi_rontit.jpg

Kissiki siin touhuskel ja sai "tapettuu" töttörön (= talouspaperirulla). Sit o sen näköne, ku rupesin kuvii ottamaha, et "mitä moon muka tehny?" - Hassu!

heijastin1.jpg

Isäntä sai heijastimii ja niist sit yhre nappasinki Kadil. Sain pantaha kii ja kirjotin permanent tussil nimen ja puhelinnumeron (sutattu, ei se siis oikeest oo noi vaikeelukune) siihe taakse.

heijastin2.jpg

Se o iha kivan näköne!

heijastin3.jpg

Ja heijastinki toimii! =o)

Vanhemmat kävivä piipahtamas samal, ku äitee käväs possupiikin käsivarttees ottamas. Meijä alueen rokotukset ku o kaik yhres paikas; Nousten keskustas. Mistäs muust me puhuttii, ku siit yritysireast taas. Vaiks kyl se alkaa oikeest pahalt näyttämähä. SILTI sitä tahtoo pittää jottai piänt turvarakoo, et jos kummiski joku ratkasu löytysis. Ehkä. No, toivoo ainaki saa!