Siivosin päiväl tyäkoneem poijes keittiöst ja mapit sum muut kamat myäs.

susukadi-3.jpg

Kulji eres takasi kööki ja puku-/välihuaneev välii ja näät karvakerät sit sitä touhuu soffalt seurasisiva. Myähemmi huamasi, et Mustis ol kans lähel - osu kuvaha, ku makoili meijä pihatualie pehmusteire pääl tual soffan sivus. Ykslai musta möntti ripauksel nenuv valkost näkyvis.

Hajoti yhre pikkujoululahjaks tarkotetun lasipallonki tosa noitte koneitte johtoje kans. Osu yks kiakura just sillee, et pallo läht hyllylt liikkeel. Mul ol vaihtoehton napat pallo kii ja irrottaa tulostimest ote, tai kattoo ku pallo räsähtää lattial ja pittää tulostimest kii. Juu, en tiputtanu tulostint. "Pikkase" kyl kohelointi ärsytti. Siin ol onneks harja ja sihveli viäres ja talouspaperirullaki, mil sain äkkii lattian siivottuu, ettei menny tassuttelijoitte varppaissii. Siv viäl imurointi päälle, et sain käytyy läpi niitäki koloi, mihi harjan kans ei päässy. No, eiks se nii ol, et sirpaleet tuattava onnee?

omat_paikat.jpg

Vaihro lakanat ja päiväpeiton, ja hetken ku ol vanhat petivaatteet alaskuljettamist orottamas, ni ne oliva paremmas käytös. Mustis löys ittelles pehmose ja lämpöse paika.

Ehrisi laittamaa kynttilöit pihal palamaha ja pistämähä pullat uunihi, ku ystävä sit tul. On se kyl ihanaa, et vaiks kovi harvo nährää nykyää, ni silti joka kerta jatketaa niinku oltais just nähty. Joittenki kans sitä vaa natsaa nii hyvi. Sevverti ol asiaa ja touhui, et em mää huamannu ottaa yhtää kuviikaa. Osa aikaa istuksittii keittiös ja osan olkkaris ja näät karvakerät tiätty menos mukan koko aja.

mita1.jpg

Laiti kissatasol kans muutama kynttilän lyhtyje sisäl. Ilma lyhtyi ei tosa uskaltaisis mittää polttaakkaa, ku kissat siin pomppiva. Mustis ol syämäs, ku rupesin kuvii ottamaha ja ol kyl kummissas. "Mitä sää oikkee teet?"

mita2.jpg

"Ekkai sää mua kuvaa!"

mita3.jpg

Ja päätti sit lähtee lipettihi.

mita4.jpg

Sit samantein siin tilal oliki Susu. Rouskis, rouskis. =oP Susuu ei kuvailut haitannu mittää.

Lämpöö taloho toiva kynttilät, mut pistin prasuu takkahanki. Sain paljo kartonkii poijes; maitopurkkei ja sen sellassii, siit takav viärest. Sähköpattereitte lämpö o sellast "sähköst", mikä laittaa karvat pystyhy ja turkit sirisemähä. Takast tuleva lämpö o sellast tasast ja pehmeet. Tykkään!

unilullat-1.jpg

Sevverti meijä päivä ol erillaine, et kävin iltapäivälenkkii tosi aikases tänäpe - jo siin enne yht ja se tarkotti sitä, et ol tehtävä toine myähäsemmä ajan iltapäivälenkki uurestas, ku eihä näist tajunnu sen aikasemma iltapäivälenkin tarkotust ku Mimi ja Kössi. Kissi ja Kadi eivä tehny mittää, kunha haahuiliva mukan. Ja märkkää ku ol, ni Kissin turkki sit silt näyttääki taas. Ku koirulit saiva muruu maaruihis, ni sit menivä untem mail kaik.

Mussotin tosa tohveeta, näit ihanii ja oikkee hyvämmakussii "hammaspaikkatestaus"-sellassii. En tiär mite onnistu, mut saimpaha purtuu  oikkee kunno palkeenkiäle poskehe siin samas tohinas. Ärg! Löllöposki mää oon. Nyy sattuu, mut onneks se ei vuara verta enää.

Mut vallaha hiano päivä se o ollu kyl! Ei voi valittaa! Nymmää miätin, et jatkanks huivintekoo (uure) vai ryhrynks korttei väsäämähä... Jaah, pulma se o tämäki. =o)