Iha hurja meininki o eri lehtimyyjil ny ollu taas - ja oon siis raakaste vaa joutunu tekemää sem päätökse, ettev vastaa, jos puhelime soires ei löyry listalt tuttuu nimee. Eli vaiks näkyiski numero, mut jos se o mul tuntematon, ni en ol vastannu. Ei tul töist mittää, ku pitäs keskittyy, ja koko aja kännykkä soi. Ny oov vaa pitäny kännyy näköetäsyyrel ja pistäny hiljaseks, jos o viaras numero - ja jatkanu hommii.

Jokune kerta menin lankaha ja vastasi ja vaiks itekki oon ollu telemarkkinointifirmas töis, ja tiärän, et tyätäs he siäl vaa tekevä, ni siltiki alkaa ottaa pattii, ku kymmene kerttaa saa sanoo, etten tilaa ja en tarvii, en ny, enkä myähemmi, kiitos vaa. Sit osa myyjist paljastaa viäl joko oman tiätämättömyytes tai firman ohjelmistoje heikkoure, ku yrittävä tyrkyttää sellasiiki lehtii, mikkä meil o tullu kymmenii vuassii kestotilauksen. Ei tajuu!

1301426023_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja tilaamattomuusperiaatteellisiks meil kummiski tulee uskomattoma paljo erillaissii lehtii. Mut täytyy myäntää, et vaa osa o meijä omamaksamii. Lahjalehrist ollaa kiitollissii! Ilmaisjakelulehtiikää ei tul ku yks meil saakka - ja seki aikas usseste tuplan, mikä o aikas hassuu. Eikä siihe ol auttanu ees asiast ilmottamine. No, eipähä ol meilt poijes. Ja tiätty noit firman lehtii jokune.

1301426051_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kotihi, taloho, rakentamisee ja sisustamissee liittyvät lehret tulee tarkkaa lujettuu. Mut vaiks mm. Avotakkaa o meil kovaste yritetty kaupat, ni muutamaa näytelehtee lukuunottamat niit ei meilt löyry. Se tyyli ei vaa kolahra, ni ei kolahra. Suomela o ilmaseks omakotitaloihi jaettava lehti, mis tosin o hurjastepaljo mainoksii, mut neki o sellassii "asiallissii", mitä oikeest voi joskus ain sillotällö tarvitakki, ku remppoi tekkee.

Ja Aku Ankkaha o ollu tilaukses siit saakka, ku esikoist orotin. Se o ainaski se vakiluvettava viikottai. :)

1301426064_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pihaa ja puutarhaa koskevii lehtii o ain kiva selat, vaikkei tekstei ain ehtis lukemaankaa. Niit meil voisis tul vaiks kaik Suames ilmestyvät, jos vaa olisis rahhaa tarppeeks (ja aikaa niitte lukemisee).

Eläimihi liittyvii lehtii tulee kans vino pino. Nämät tulee ain luvettuu täysi kannest kanttee.

Lisäks tippuu postilootaha Pirkka- ja Me-lehret, jotka pikaseste selataa ja sit laitetaa poijes. Niit ei enää kuvattavaks löytyny. Siivottu jo poijes. Plikal tulee lisäks Kauneimmat Käsityät -lehti ja isännäl Krypto kestotilaaja-lahjalehten.

1301426083_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Meitti "lehtilukusalist", eli veskist, löytyy vino pino jokasel-jottai -tyylii luvettavaa istuntoje parantamiseks - ettei tartte remonttirisast lavuaarii vaa  lilliputtihuanees (hyvä jos yhtäkää neliöö yhteensä lattiapinta-alaks saa) tuijotel...

Jos miättis, mitä lehtee mä voisisi viäl tilat, kentiäs, ni oom miättiny parii eri virkkauslehtee, mut ne ova nii arvokkait, etten vaa ol raaskinu. Tarppeeks oon löytäny ohjeit tarvittaes netist ja saanu ystävällisilt plokikavereiltki, et oikeest se kyl riittää. Ja mittää aikakauslehtii, niinku Seurat, 7-päivää ja Aput ja vastaavat meil ei tul, eikä niit ol kukkaa kaivannukkaa.

Mut ei siis ihme, jos meijä "lukemattomat" -lehtipino välil tahtoo kasvaa varsi korkkiakski, ennenku pääsee käymää lehtie kimppuhu.

Mitäs lehtii teil lujetaa?