1311689174_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Jep, jep! Tätä nyssit o ja tulee lissääki! Susu käväs saron kans tarkastamas. Liija isoi leikkikaluiks, et yhtää ei hävinny. =D

1311688971_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Keltassii kesäkurpitsoi - neki jo vähä liija pulskii, mut minkäs mahtaa...

1311688989_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tavallist isoo kurpitsaa. Nappasin pikkusemppii poijes, et jos jaksais vähä lissää muutamaa isommaks kasvattaa.

1311689004_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kesäkurpitsaa. Näist tulee HERKKUU grillattun! Nam!

1311689019_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koristekurpitsaa. Joit näitäki siämenpussim mukkaa voi käyttää ruuvallaitos, jollei haluu vahat ja säilyttää koristeen.

1311689041_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ufokurpitsoit o usseemma kasvustoo ja saronkorjuust hualimat näit tulee viäl kovaste lissääki.

1311689077_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Osa jo melkose isoiki.

1311689093_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koristekurpitsaa taas.

1311689113_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja tavallist kurpitsaa.

1311689145_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämpäivän satoo. Enste levitettyn...

1311689157_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

... sit vähä koottun yhtee. Kunha löyrän meijä pari isoo säilykepurkkii ja pestyy ne kunnol, ni tätä meinaan kokeil:

ITÄMAINEN KESÄKURPITSASÄILYKE
Ohje Kotiliesi-lehrest numero 14/2011

1311689189_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

½ kg kesäkurpitsaa, vihreää ja keltaista
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
nippu tuoretta korianteria

LIEMI
4 dl vettä
2 dl sokeria
2 dl valkoviinietikkaa
2 tl seesamiöljyä
1 tl hienoa merisuolaa

Huuhtele kesäkurpitsat huolellisesti ja kuivaa talouspaperilla. Puolita ne ja vedä juustohöylällä pitkittäin ohuita lastuja.
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Poista chilistä kanta ja viipaloi siemenineen renkaiksi. Nostele ainekset puhtaisiin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin kerroksittain tuoreen korianterin kanssa.
Kuumenna liemen ainekset keskenään niin, että sokeri sulaa täysin. Kaada kuuma liemi purkkiin ja sulje kansi. Anna jäähtyä ja nosta kylmään.

Annoksesta tulee noin 1,2 kg valmista säilykettä
Valmistusaika noin 15 minuuttia
Vinkki - Etikkasäilykkeet saavat oikean makunsa ja rakenteensa vasta 3-5 viikkoa säilömisen jälkeen.

Hyvä purkkie desinfiontiohje löytyy Rakkauren talom plokist. Käykäähä kurkkaamas!

Tästäki tulee siis jo liikaa meijä purkkimäärähä nähre, mitä voiraa tehrä - eikä oo kyl kellarikaa säilöntäkunnos viäl. Mut silti alan ol siin mallil kellarinki suhtee, et josko ens kesäj jälkkee sinne jo oikeest sais jottai laitettuu. Onk jollai ehrottoma hyvii ja valtava helppoi säilykeohjeit (kurpitsoil, marjoil, kurkuil, tomaateil, porkkanoil, varelmil...), ni otan kyl kiitollisuurel vastaa! Into kasvaa vaa!