Jep, jep! Tätä nyssit o ja tulee lissääki! Susu käväs saron kans tarkastamas. Liija isoi leikkikaluiks, et yhtää ei hävinny. =D
Keltassii kesäkurpitsoi - neki jo vähä liija pulskii, mut minkäs mahtaa...
Tavallist isoo kurpitsaa. Nappasin pikkusemppii poijes, et jos jaksais vähä lissää muutamaa isommaks kasvattaa.
Kesäkurpitsaa. Näist tulee HERKKUU grillattun! Nam!
Koristekurpitsaa. Joit näitäki siämenpussim mukkaa voi käyttää ruuvallaitos, jollei haluu vahat ja säilyttää koristeen.
Ufokurpitsoit o usseemma kasvustoo ja saronkorjuust hualimat näit tulee viäl kovaste lissääki.
Osa jo melkose isoiki.
Koristekurpitsaa taas.
Ja tavallist kurpitsaa.
Tämpäivän satoo. Enste levitettyn...
... sit vähä koottun yhtee. Kunha löyrän meijä pari isoo säilykepurkkii ja pestyy ne kunnol, ni tätä meinaan kokeil:
ITÄMAINEN KESÄKURPITSASÄILYKE
Ohje Kotiliesi-lehrest numero 14/2011
½ kg kesäkurpitsaa, vihreää ja keltaista
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
nippu tuoretta korianteria
LIEMI
4 dl vettä
2 dl sokeria
2 dl valkoviinietikkaa
2 tl seesamiöljyä
1 tl hienoa merisuolaa
Huuhtele kesäkurpitsat huolellisesti ja kuivaa talouspaperilla. Puolita ne ja vedä juustohöylällä pitkittäin ohuita lastuja.
Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Poista chilistä kanta ja viipaloi siemenineen renkaiksi. Nostele ainekset puhtaisiin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin kerroksittain tuoreen korianterin kanssa.
Kuumenna liemen ainekset keskenään niin, että sokeri sulaa täysin. Kaada kuuma liemi purkkiin ja sulje kansi. Anna jäähtyä ja nosta kylmään.
Annoksesta tulee noin 1,2 kg valmista säilykettä
Valmistusaika noin 15 minuuttia
Vinkki - Etikkasäilykkeet saavat oikean makunsa ja rakenteensa vasta 3-5 viikkoa säilömisen jälkeen.
Hyvä purkkie desinfiontiohje löytyy Rakkauren talom plokist. Käykäähä kurkkaamas!
Tästäki tulee siis jo liikaa meijä purkkimäärähä nähre, mitä voiraa tehrä - eikä oo kyl kellarikaa säilöntäkunnos viäl. Mut silti alan ol siin mallil kellarinki suhtee, et josko ens kesäj jälkkee sinne jo oikeest sais jottai laitettuu. Onk jollai ehrottoma hyvii ja valtava helppoi säilykeohjeit (kurpitsoil, marjoil, kurkuil, tomaateil, porkkanoil, varelmil...), ni otan kyl kiitollisuurel vastaa! Into kasvaa vaa!
Kommentit