Pit oikkee miättii täsä, et mitä eile tapahtukaa, ku tuntuu, et ei nyy jo voi torstai ollakkaa. Et olinks mää eile iha turhaa vääräs päiväs. Mut ei. Torstai se tänäpe o, vaiks mite päi sitä miättis.

Lämpimä näköne keli eile, mut silti kylmä. Tuuli sen tek. Jos sattu löytymää aurinkoine ja tuulesuajane paikka, ni siinähä ol nii lämmin, että. Meijä tontil tosiaa sellast paikkaa ei löyry mistää, ku tuuli pyärii täsä jotenki nii, et se kyl ulottuu joka kolkkaha. Pitkähihane paita vaa pääl ja silti pihal köhnäämää. Kitkin taas lissää penkkei, ku vaiks mitä tekis, ni niit rikkaruahoi putkahtelee esihi paljo noppeemmi ku perennoit tai näit omii kesäistutuksii. Ja sit lisäsi noit erellises postaukses olleet vesikeput auttamaha eres vähä tosa kastelus.

1276751949_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Iltapäivälenkkii tehtii kauniis aurinkompaistees, mut tuules ja tuiverrukses. Saipaha se tuuli huiskattuu nii hyttyt ku paarmakki mennessäs sit. Et jottai hyättyy siitäki! Kottitulles pääti napat nelikkokuvan meijä kukkiva lupiinipenkiv viärest. Piänt haastet täsä, ku oltii iha tiäv viäres ja siin men muutamiiki polkupyäräilijöit ja yks hölkkääjä. Autoist ei nii välii, kuha ne ei ruppee hirastamaha täsä meijä tiähaaras. Mut ku pirin jottai ihmeellist kirkuna-vinkunaa, ni kyllähä ne sit kaik neljä keskittyvä munhu, eikä tiän tapahtumihi. Pyäräilijät tosin taatuste pitivä kahjon, ku eivä välttämät näit koirii siält puskie takkaa nähnykkää ja mä siin sihtasi tosi kummallist äänt pitäe kameral kukkassii. Voisisi siin kohtaa itekki kummastel, jos vastaavaha törmäisisi jossai. Heh!

Simmää jourusi (heh - taas!) tekemähä oikkee töitäki välil ja sit myähemmi kipasiv vast postilaatikol ja siällähä ol orottamas oikkee kirje, Australiast ast! Vautsi vau! Se sit vaa ON nii ihanaa saara tällast postii, ettei mittää määrää!

Ja jossai siinkohtii mä sit rupesi ihmettelemähä, et miksei kukkaa soita, eikä lähet tekstareit eikä mittää. Ku puhelin o ollu pääl ja oov välil kurkkinu, et siin o virtaa ja verkkooki löytyy. Noh, tajusisi sit, et tiistai-iltapäiväl mul vaihtu liittymäntoimittaja ja mun pitäs kans muistaa vaihtaa se uus sim-kortti puhelimehe, ennenku voisis orottaa sen toimiva. Juuh! Siin sit puuhaamaa konet kii, takakuart auk, akkuu poijes ja sen sellast. Sain kortim paikalles ja sit alkoki kone piipittelemähä, ku tul kaik jonos olleet tekstarit kertaheitol koneesee. Ja sit ne asennusviästit. Mut siis sain kännykän toimimaha! :D Pikkase aikkaa siihe men.